четвер, 19 серпня 2010 15:22

Янукович хоче позичити гроші ще й у Китаю

Янукович хоче позичити гроші ще й у Китаю

Україна розраховує отримати від Китаю кредитну підтримку 8 млрд. доларів.

Про це заявив посол України в КНР Юрій Костенко в інтерв'ю газеті "День", говорячи про ймовірні результати візити президента України Віктора Януковича.

"Так, ми розраховуємо на китайські кредити. Сьогодні напрацьований сторонами кредитний портфель становить близько 8 млрд. доларів. Переговори за деякими напрямками ведуться вже не перший рік ", - сказав депутат

"Китайська сторона готова до значних інвестицій в українську економіку. Звичайно, за певних умов. І головною з них є гарантія політичної, а отже й економічної стабільності у нашій державі", - зазначив він.

Водночас, за словами Костенка, у Пекіні "важко розуміють українські нещодавні реалії, коли для соціально значущого проекту, який опрацьовувався і українською, і китайською сторонами чимало місяців, уряд був готовий надати державні гарантії, а інша гілка влади своїм указом їх скасовувала".

Нагадаємо, що Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні кредиту у розмірі 15 млрд. доларів. За словами, віце-прем"єра Сергія Тігіпка з них 2 мільярда вже на рахунках НБУ. Він також зазначив, що сукупний держборг України сладає понад 300 мільярдів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче позичити гроші ще й у Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути