субота, 04 квітня 2009 14:24

Янукович хоче дострокові вибори до 25 жовтня

Янукович хоче дострокові вибори до 25 жовтня

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович підтримує ініціативу президента і вважає доцільним проведення дострокових парламентських і президентських виборів до 25 жовтня.

Так він прокоментував заяву президента, що він готовий піти на дострокові вибори разом з парламентом, в ефірі каналу Інтер.

"Щоб сьогодні не казали про президента, він зробив мужній крок, побачивши результати соціальних досліджень, погодившись на проведення одночасних парламентських та президентських виборів. Він фактично дав відповідь не опозиції, а українському народу, який вже давно зрозумів, що цій владі не можна довіряти", - сказав Янукович.

"В цьому є необхідність. Одночасові президентські і парламентські вибори дозволять зекономити кошти. І президента, і парламент, вибиратимуть з відомих політичних сил і виборів. Сьогодні далі ігнорувати точку зору людей неможливо", - заявив Янукович.

"Тягнути до 25 жовтня не потрібно. Ми будемо не сильнішими і а слабкішими. Якщо президент дав згоду, то не має значення, чи буде це 25 жовтня, чи 25 серпня чи липня", - зазначив він.

За його словами, якщо ті, хто тримаються за крісла, зараз не приймуть пропозицію президента, то "їх з цими кріслами винесе український народ".

"Ми цю пропозицію сприймаємо, треба терміново проводити консультації і визначатися з датою виборів. Президент, щоб про нього не казали, він зробив мужній крок", - заявив Янукович.

Янукович також сказав, що його політична сила готова підтримати зміни в виборче законодавство, ініційовані президентом.

Він ще раз підкреслив, що Партія регіонів припиняє акції протесту до 14 квітня. Цей час "регіонали", за їх словами, дають уряду час для прийняття антикризової програми та змін до конституції. "Ми після 14 числа перейдемо в жорсткі протестні дії", - повідомив Янукович.

"Це буде остання поступка, яку ми даємо владі". – додав він.

Нагадаємо, 3 квітня Партія регіонів провела мітинг-протест на Майдані Незалежності у Києві. Крім того ПР розблокувала трибуну Верховної ради. "Попереджувальна акція" з блокування роботи парламенту тривала два дні і її метою, за словами "регіоналів" було змусити уряд внести на розгляд ВР антикризові закони.

За матеріалами Українська правда, ТСН.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче дострокові вибори до 25 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути