Ексклюзиви
вівторок, 13 вересня 2011 16:06

Янукович "дуже продуктивно" поговорив з президентом Туркменістану
14

Фото: Фото: прес-служба президента України

Президент України Віктор Янукович 12-13 вересня перебував з офіційним візитом у Туркменістані.

Там він зустрівся з президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим.

Під час візиту Янукович і Бердимухамедов підписали Спільну заяву про розвиток відносин дружби та співробітництва між Україною та Туркменістаном. Президенти також підписали Договір між Україною та Туркменистаном про довгострокове торговельно-економічне співробітництво.

Янукович, у першу чергу, висловив переконання, що українсько-туркменські переговори в Ашгабаті сприятимуть подальшому поглибленню ефективного співробітництва між Україною та Туркменистаном. "Переконаний, результати сьогоднішніх переговорів, досягнуті домовленості сприятимуть розширенню і поглибленню співпраці між Україною та Туркменистаном", – сказав український президент. Він оцінив перемовини як "дуже продуктивні" і такі, що відбулися в атмосфері повного взаєморозуміння і довіри.

За словами Януковича, сторони висловилося за подальше поглиблення і розширення взаємовигідних українсько-туркменських зв'язків у найрізноманітніших сферах.

Президенти України та Туркменистану наголосили і на доцільності налагодження тіснішої взаємодії між двома країнами в рамках міжнародних структур, зокрема й у рамках Співдружності Незалежних Держав (Туркменистан головуватиме у СНД у 2012 році).

У свою чергу,  Бердимухамедов наголосив, що сторони говорили про наявність потенціалу, необхідного для активізації партнерства України та Туркменистану.

Також 13 вересня Янукович поклав квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку в Ашгабаті і пообіцяв туркменським українцям підходити до вирішення їхніх проблем з точки зору національного прагматизму. Він також поспілкувався з представниками української громади Туркменістану. Янукович, зокрема, поцікавився умовами їхнього життя та питаннями, що хвилюють людей.

Зараз ви читаєте новину «Янукович "дуже продуктивно" поговорив з президентом Туркменістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути