Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2012 19:18

Янукович дав грошей розвідці, щоб стежити за опозицією?

Янукович дав грошей розвідці, щоб стежити за опозицією?
Янукович підписав відповідний законопроект. Фото: argumentua.com

Президент Віктор Янукович підписав законопроект про внесення змін до закону про держбюджет на 2012 рік, яким збільшується фінансування Служби зовнішньої розвідки. Про це у вівторок повідомляє офіційний сайт президента.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначалося, що його метою є забезпечення реорганізації та доукомплектування підрозділів Служби зовнішньої розвідки.

На 1 квітня 2012 року фактична укомплектованість підрозділів Служби зовнішньої розвідки становила 79,3% від затвердженої законом (4350 осіб). Некомплект становить 899 осіб.

У зв'язку з цим пропонувалося внести зміни до бюджету на 2012 рік та збільшити видатки із загального фонду для Служби зовнішньої розвідки на грошове забезпечення військовослужбовців з нарахуваннями на суму 47 млн грн за рахунок перевиконання надходжень до загального фонду держбюджету від ввізного мита.

Як повідомляє "Українська правда", заступник голови ВР Микола Томенко раніше висловив стурбованість з приводу цього закону. За його словами, експерти зазначають, що даний законопроект передбачає виділення коштів для створення окремого підрозділу у Службі внутрішньої розвідки, "який буде за опозицією слідкувати під час виборчої кампанії".

Зараз ви читаєте новину «Янукович дав грошей розвідці, щоб стежити за опозицією?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути