Ексклюзиви
неділя, 14 лютого 2010 14:59

Янукович чекає, щоб Тимошенко добровільно пішла

Янукович чекає, щоб Тимошенко добровільно пішла

Віктор Янукович, переможець на виборах президента України, вважає за неможливе зберегти пост прем"єра за Юлією Тимошенко, яка програла в другому турі.

"Це не реально. Я запропонував Тимошенко піти у відставку, і думаю, що вона це зробить. Краще буде, якщо вона це зробить добровільно", - заявив В.Янукович в інтерв"ю програмі "Недільний час" на російському Першому каналі.

Кажучи про можливість широкої коаліції в парламенті між Партією Регіонів і БЮТ, він сказав: "Якщо говорити про перспективу, про якесь об"єднання - все можливо".

За його словами, мова не йде про те, щоб шукати ворогів у політиці. "Сьогодні в Україні ворог - бідність, безвідповідальність, корупція. Ось з цими ворогами нам потрібно боротися", - відзначив В.Янукович.

"Я в обов"язковому порядку враховуватиму те, що Юлію Тимошенко підтримало 45% виборців. І питання не в моїх особистих амбіціях, а в тому, що сьогодні потрібно знайти можливості і переконати виборців, які голосували, у тому числі і за Тимошенко, і за інших кандидатів, що нинішня влада здатна поліпшити їх життя. Потрібно працювати ефективно, проводити ефективну внутрішню і зовнішню політику", - підкреслив В.Янукович.

Він пообіцяв, що Україна буде "стабільною, перш за все, і країною, що розвивається".

"Ми маємо сьогодні складну стартову ситуацію, тому що зруйновані економіка, управління країною, системи управління розбалансовані. Все, що ми бачили - це була не система, це було ручне управління, таке вибіркове, за принципом політичної доцільності. Зараз ми це все дуже швидко відновимо, і механізм державний почне працювати ефективно. Я зроблю все, щоб система влади працювала на країну, на людей", - заявив В.Янукович.

Він розраховує, що Україна піде по шляху модернізації, розвитку інноваційно-інвестиційної економічної моделі. "Але для цього ми спочатку повинні подолати всі наслідки і економічної кризи, і правління "помаранчевої" влади, яка 5 років руйнувала економіку країни. Це питання внутрішньої і зовнішньої політики країни", - відзначив В.Янукович.

"Ми вважаємо, що за короткий період часу нам вдасться створити ефективну систему управління, сформувати більшість в парламенті і створити професійний уряд, який йтиме по шляху глибоких реформ", - сказав він.

Він пообіцяв, що використовуватиме "досвід європейських країн і, звичайно, досвід Росії, яка вже сьогодні пройшла шлях боротьби з економічною кризою". "Можна сказати, що російські програми вже знаходяться у стадії посткризового періоду. Україна ще не вийшла на цей рівень, і тут нам потрібно буде використовувати досвід наших друзів з Росії", - пояснив В.Янукович.

Кажучи про україно-російські відносини, він підкреслив, що "у нас будуть збалансовані відносини, прагматичні".

"Що стосується Росії, то ми їх обов"язково відновимо на рівень дружніх, таких, які відповідають інтересам і України, і Росії. Я думаю, що ті традиційні зв"язки, до яких традиційно прагнув український і російський народ, ми їх відновимо", - сказав В.Янукович.

Він відзначив, що "сьогодні не стоїть питання вступу України в НАТО".

"Україна сьогодні зацікавлена в тому, щоб розвивався проект створення системи європейської колективної безпеки. Ми готові брати в ньому активну участь і підтримати ініціативу президента Дмитра Медвєдєва", - підкреслив В.Янукович.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Янукович чекає, щоб Тимошенко добровільно пішла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути