пʼятниця, 03 квітня 2020 17:59

Антикорупційний суд стягнув з екснардепа 80 млн грн

Антикорупційний суд стягнув з екснардепа 80 млн грн
Максим Микитась - колишній мажоритарник з Чернігівщини.

Вищий антикорупційний суд стягнув на користь держави 80 млн грн застави з екснардепа Максима Микитася, якого підозрюють в заволодінні понад 81 млн грн Національної гвардії.

Рішення суд ухвалив 3 квітня, розповів прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків, повідомляє "Слово і Діло"

"ВАКС клопотання про звернення застави колишнього народного депутата в дохід держави задовольнив повністю", – сказав він.

З'ясувалося, що Микитась спілкувався з одним із свідків у справі, з яким йому заборонили розмовляти про розслідування. Порушення одного з таких обов'язків є підставою для звернення в дохід держави внесеної застави.

Тим часом у Центрі протидії корупції повідомляють: "Більше того, Микитасю призначили нову заставу - 100 млн грн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екснардеп задумував убивство - прокуратура

Торік у жовтні Максимові Микитасю повідомили про підозру в заволодінні чужим майном на понад 81 млн грн. У 2000-х його будівельна компанія і Нацгвардія домовилися про зведення житлового комплексу на території військової частини. В обмін на 1 га землі в центрі Києва Нацгвардія мала отримати 50 квартир та 30 паркомісць.

У 2016–2017 роках сторони уклали додаткові угоди. Нацгвардія відмовилася від нерухомості на Печерську в обмін на 65 квартир на околиці Києва, біля станції метро Червоний Хутір.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційний суд стягнув з екснардепа 80 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути