Ексклюзиви
вівторок, 16 червня 2020 08:20

Антикорупційний прокурор не вірить, що зможе оголосити підозру Коломойському

Антикорупційний прокурор не вірить, що зможе оголосити підозру Коломойському
Очільник САП Назар Холодницький вважає, що за його каденції справа Приватбанку не буде закрита. Фото: facebook.com/NKholodnytskyi

Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький сказав, що справу Приватбанку за кого каденції не доведуть до логічного завершення.

Про це Холодницький заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, відповідаючи на питання чи є тиск на нього у цій справі, і що заважає оголосити підозру.

На відміну від директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника, головний антикорупційний прокурор не вважає, що слідство наблизилося до оголошення підозри олігарху Ігорю Коломойському у справі Приватбанку.

"Давайте розширимо питання. Приватбанк, Укрнафта, Центренерго - це ті справи які є у провадженні у детективів і прокурорів. Не можу погодитись стовідсотково з позицією колеги Артема (Ситника, директора НАБУ, - ред.) про наближення впритул, бо справа важка, триває вже четвертий рік", - сказав Холодницький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс генпрокурора розслідує приналежність співробітника до хабаря Холодницькому

За словами проурора, слідство потребує проведення багатьох експертиз, але все ускладнює статус установ, щодо яких треба проводити слідчі дії.

"Є складнощі з їх проведенням, оскільки бачачи такі назви установ і кейсів, яким треба давати економічний висновок, багато хто, як не мліє, то робить все, щоб не бути причетним до цього. Це також є проблемою. Але слідство не зупинене, справи не закриті, і я напевно думаю, що за моєї каденції воно так і залишиться", - додав очільник САП.

Офіційно повноваження Холодницького добігають кінця у листопаді 2020 року.

Хабар у розмірі 6 мільйонів доларів пропонували керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому та керівництву Національного антикорупційного бюро за закриття справи, пов'язаної з колишнім міністром природних ресурсів Миколою Злочевським.

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник на брифінгу 13 червня. Справа стосується нафтогазовидобувної компанії Злочевського Burisma.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційний прокурор не вірить, що зможе оголосити підозру Коломойському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути