понеділок, 19 лютого 2018 16:07

Антикорупційний суд у редакції МВФ ударить по команді Порошенка - нардеп

Антикорупційний суд у редакції МВФ ударить по команді Порошенка - нардеп
Петро Порошенко "проштовхне" вигідний йому законопроект про Антикорупційний суд. Фото: ТСН

Президент Петро Порошенко боїться Антикорупційного суду, створеного за рекомендаціями МВФ і міжнародних партнерів.

Про це сказав позафракційний народний депутат Віктор Чумак в ефірі "112 Україна".

"Фракція БПП не має своєї думки з цього приводу. Там є думка тільки президента. Фракція БПП - це колективний голос президента та його адміністрації. Те саме можна сказати і про "Народний фронт"... Думаю, просто будуть продавлювати у парламенті президентський варіант закону. А саме він не влаштовує наших донорів, у тому числі і МВФ", - сказав Чумак.

Він зазначив, що створений за порадами МВФ Антикорупційний суд може вибити Порошенка з президентської гонки.

"Президенту створення Антикорупційного суду в редакції, яку пропонує МВФ і міжнародні донори, набагато страшніше, ніж майбутнє країни. Тому що цей суд буде працювати по його колегах, його друзях. І "не дай Бог", він запрацює раніше, ніж будуть вибори. Тоді він зможе посадити кілька людей з президентського оточення, що підірве довіру до президентської влади... Думаю, його проголосують, але в редакції, яка не влаштовує МВФ. У цьому і полягає гра президентської адміністрації - спихнути все на "погану Верховну Раду". Нібито вона не змогла прийняти, внести зміни. Тому [президенту] нічого не залишається, як підписати поганий проект закону", - констатував Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницький зробив невтішний прогноз щодо Антикорупційного суду

Після візиту експертів МВФ в Україну у Міжнародному валютному фонді наголосили на невідкладному розгляді законопроекту про Антикорупційний суд.

22 грудня у Верховній Раді зареєстрували проект закону про Вищий антикорупційний суд від президента Петра Порошенка. Також у парламенті зареєстровані 4 альтернативні законопроекти від депутатів.

Низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект. Зокрема, Міжнародний валютний фонд заявив, що проект Порошенка про Антикорупційний суд суперечить зобов'язанням України. Згодом Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону $800 млн.

Євросоюз також офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент, мовляв, подав законопроект про Антикорупційний суд, який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеційської комісії.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційний суд у редакції МВФ ударить по команді Порошенка - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути