четвер, 12 вересня 2013 02:30

Андрухович побачив, як Янукович з Партією регіонів перетворився на "несподіване благо" для України

Андрухович побачив, як Янукович з Партією регіонів перетворився на "несподіване благо" для України
Юрій Андрухович. Фото: tsn.ua

Щастя України полягає в тому, що в ній так звана "п'ята колона" легко стає владою, але практично відразу після цього вона перестає бути "п'ятою колоною".

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив письменник і перекладач Юрій Андрухович.

Митець, зокрема, побачив великий позитив у тому, що зближення нашої держави з Європейським Союзом відбувається за президентства вихідця з Донбасу — Віктора Януковича.

"Взагалі мені здається, що у світлі цього моменту, який ми нині маємо у зв'язку з можливою Угодою про асоціацію з ЄС, то це обернулося якимось несподіваним благом: через те, що в Києві їхній президент і їхня партія штовхають начебто цю євроінтеграцію, там (на Сході — ред.) панує спокій", - зазначив Андрухович.

"Тобто ви ж уявляєте собі, що би там нині діялося, якби Янукович був в опозиції, які би були виступи проти підписання цієї угоди", - додав письменник.

За його словами, ми щаслива країна в тому сенсі, що в нас "п'ята колона" легко стає владою, але, ставши владою, перестає бути "п'ятою колоною".

"Можна якось отак загалом оптимістично на це дивитися, але я дуже боюся вректи цю ситуацію, тому що тут ще всі – і найгірші, найкатастрофічніші – можливості теж відкриті", - наголосив Андрухович.

Зараз ви читаєте новину «Андрухович побачив, як Янукович з Партією регіонів перетворився на "несподіване благо" для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути