четвер, 08 лютого 2007 13:27

Amnesty International написала рекомендації наступнику Туркменбаші

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International написала для майбутнього президента Туркменії, вибори якого пройдуть 11 лютого, список рекомендацій. Головною вимогою правозахисників є звільнення усіх "в"язнів сумління".

У числі інших рекомендацій - справи усіх ув"язнених і, звинувачених у зв"язку з можливою спробою замаху в листопаді 2002 року на президента Сапармурата Ніязова, повторно переглянути. Причому слухання повинні пройти відповідно до міжнародних стандартів і у присутності міжнародних спостерігачів.

Amnesty International вимагає також оприлюднення інформації про всі смертельні випадки у в"язницях під час правління Туркменбаші і проведення розслідування по них, надання свободи слова політичним дисидентам, релігійним діячам, активістам громадського товариства і журналістам, а також зняття заборони на поїздки дисидентів.

Нова влада Туркменії, на думку правозахисників, повинна також надати Міжнародному Комітету Червоного Хреста доступ заарештованим за часів Ніязова, ввести альтернативну військову службу і почати реформу законодавства республіки для виконання зобов"язань, прийнятих Туркменією згідно з угодами з ООН в галузі прав людини.

На посаду президента Туркменії претендують шість кандидатів, зокрема, тимчасово виконуючий обов"язки президента Гурбангули Бердимухаммедов, якого всі експерти вважають явним фаворитом майбутнього голосування. Жоден з кандидатів від опозиції для участі у виборах не зареєстрований, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Amnesty International написала рекомендації наступнику Туркменбаші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути