Ексклюзиви
вівторок, 18 грудня 2018 13:59

АМКУ четвертий рік не може винести рішення про ринок електроенергії

АМКУ четвертий рік не може винести рішення про ринок електроенергії
Наступне засідання Антимонопольного комітету України щодо справи про ринок електроенергії в Україні відбудеться 17 січня. Фото: 24tv.ua

Антимонопольний комітет України сьогодні знову не зміг винести рішення у справі про ринок електроенергії в Україні. Наступне засідання відомства перенесено на 17 січня. Про це заявила заступник глави - державний уповноважений АМКУ Марія Нижник.

Як відомо, розслідування ведеться з 2015 року з ініціативи Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг. НКРЕКП звернулася в Антимонопольний комітет України з вимогою розслідувати ознаки монопольного становища групи ДТЕК на ринку генерації електроенергії.

Як випливає з даних, оприлюднених представниками АМКУ на засіданні 20 листопада, ринкова частка енергохолдингу ДТЕК у виробництві електроенергії не перевищує 26%. "Але є Регулятор. І тому у ДТЕК немає можливостей зловживати і впливати на ціну", - заявила Нижник.

У свою чергу в прес службі ДТЕК заявляли, що холдинг не є монополістом і сподівається на об'єктивне і прозоре розслідування ситуації на ринку електроенергії.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Холдингу делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «АМКУ четвертий рік не може винести рішення про ринок електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути