четвер, 25 січня 2018 08:51

Американського генерала шокували дії України в оборонній сфері

Американського генерала шокували дії України в оборонній сфері
Годжес відзначив мужність та високу боєготовність українських військових. Фото: ua.112.ua

Бен Годжес, генерал-лейтенант у відставці, висловив здивування щодо ситуації в оборонній сфері України.

Про це генерал заявив на брифінгу в Гельсінській комісії, присвяченому Європейській безпеці в 2018-му, передає "Голос Америки".

Годжес відзначив мужність та високу боєготовність українських військових. Однак розповів про своє здивування нерозвиненої координації в оборонному секторі України. Та пригадав свій візит до Харківського танкового заводу.

"Я помітив на іншому боці території заводу цілий ряд блискучих нових танків. Я запитав: "Що це? – "Це на експорт" – "Експорт? Ви просите "Джавеліни", а самі експортуєте танки?", - каже він.

Американець переконаний, що недостатня координація в оборонній сфері України пов'язана з нестачею прозорості в цій галузі.

"Вони мають технічну спроможність виробляти справді дуже гарні речі, але через те, яким чином побудована їх оборонна промисловість і недостатню прозорість, вони не купують, чи не можуть собі дозволити. Я не експерт, але вони могли б виробляти більше, але ми повертаємось до того, якою є структура їх економіки і як працює парламентський нагляд", – додав Годжес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер: Санкції проти РФ ще не спрацювали

Миротворча місія ООН на Донбасі буде справді дієвою лише якщо в ній братимуть участь "серйозні, кваліфіковані сили, які можуть насправді повною мірою діяти відповідно до мандату".
У цьому переконаний Бен Годжес, генерал-лейтенант у відставці. До грудня 2017 він командував сухопутними силами Сполучених Штатів Америки у Європі.

Зараз ви читаєте новину «Американського генерала шокували дії України в оборонній сфері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути