понеділок, 04 березня 2013 14:47

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Американський суд направив позов Тимошенко для вручення в Україні

Американський суд направив позов Тимошенко для вручення в Україні
Фото: batkivschina.com

Окружний суд штату Масачусетс (США) направив позов Фонду Міжнародна Чесність Інк., який є правонаступником корпорації Універсальна & Торгова Інвестиційна Ко., Інк ("УТІКО"), проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко для вручення їй в Україні. Суть позову - втручання у "сприятливі договірні відносини" UTICo з Генеральною прокуратурою України.

Про це йдеться у копії судового документа, яка є в розпорядженні УКРІНФОРМу.

Другим відповідачем у цій справі є Євген Корнійчук, який з 2007 по 2010 рік був першим заступником міністра юстиції України. У позові стверджується, що у цей період (і в інших випадках) Корнійчук - заступник міністра, і Тимошенко на посаді прем'єра, зловживали впливом на прийняття рішень Генпрокуратурою з метою зіпсувати договірні відносини UTICo з ГПУ.

"УТІКО була і є у бізнесі колекторських послуг, приватних досліджень та консультацій для інвесторів, банків, корпорацій і приватних клієнтів, а також для іноземних агентств. У 1998 році УТІКО була законтрактована Генеральною прокуратурою України відповідно до двох договорів. УТІКО працювала над реалізацією цих договорів приблизно 12 років. Винагороду за роботу УТІКО не було виплачено через втручання двох відповідачів. Поступка прав Фонду з боку УТІКО обмежується тільки претензіями до втручання в позитивні контрактні відносини і до цивільної змови, яка стверджується в цій справі", - йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер попросив депутатів та пресу залишити залу засідань

У позові також відзначається, що ГПУ несе відповідальність за виконання претензій, пов'язаних з українськими громадянами за межами України.

"ГПУ законтрактувала "УТІКО" для виконання роботи для повернення майна, у тому числі для повернення активів, привласнених ЄЕСУ та її директорами та посадовими особами", - стверджується в документі.

У позові також зазначається, що суд Массачусетса має юрисдикцію у відношенні Тимошенко та Корнійчука, тому що вони вели бізнес у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" проситиме ЄС та США зробити нардепів від ПР та КПУ персонами нон ґрата

Відповідачі зобов'язані направити позивачу відповідь або клопотання протягом 21 дня з дати отримання позову. У разі відсутності відповіді буде прийняте заочне рішення на користь позивача.

Як повідомляло агентство, американська консалтингова компанія Universal Trading and Investment Company (UTICo) вже позивалась до Юлії Тимошенко, вимагаючи стягнути з екс-прем'єра близько 18,3 млн доларів.

Зараз ви читаєте новину «Американський суд направив позов Тимошенко для вручення в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути