Ексклюзиви
пʼятниця, 09 лютого 2024 10:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики розвіяли російські міфи про війну

Допомога Києву лише підвищує військову готовність Сполучених Штатів Америки та знижує ризик того, що їм доведеться самим воювати з Росією.

Україна не є "вічною війною" для США, бо американці не ведуть цієї війни, заявив Інститут вивчення війни (ISW) у свіжому зведенні про американську військову допомогу ЗСУ. Аналітики спростували фейки, які поширює Кремль.

"Це не американська війна, а війна іншої країни проти американського ворога. Українці ведуть цю війну, а не американці. США допомагають Україні відбити російський напад, щоб зменшити ризик того, що їм самим доведеться воювати з Росією в майбутньому. У США чітко розуміють, що перемога російського диктатора Володимира Путіна над Україною лише надасть йому сміливості та спонукає перевірити готовність Вашингтона захищати своїх союзників по НАТО", - наголосили там.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США знайшли новий спосіб озброїти Україну. В РФ уже обурені

Перемога Росії також дозволить її армії наблизитися до нинішніх кордонів НАТО, що змусить США виділити більше військ для захисту своїх союзників. Водночас Київ створює власну військову та оборонну промисловість, щоб мати змогу зменшити залежність від США.

"Україна вже має значну оборонну промисловість і до російського вторгнення була одним із провідних постачальників зброї в світі. Вона вкладає власні гроші та залучає іноземних інвесторів, щоб різко збільшити свої можливості. Відправлення військової допомоги Україні підвищує військову готовність США", - звітують в ISW.

Те, що відправлення військової допомоги Україні нібито знижує військову готовність США, є ще одним фейком. В Інституті вивчення війни переконують у протилежному:

"Цей процес навпаки дозволив США модернізувати свої збройні сили, щоб краще підготуватися до наступної війни. Більшість військової допомоги американців спрямована на створення оборонно-промислової бази США. Це дозволить розширити існуючі виробничі лінії основних військових товарів, які знадобляться американській армії у будь-якій майбутній війні. Обладнання, яке США передають Україні, здебільшого старе. Американські союзники також активізують свою оборонну промисловість і модернізують збройні сили".

Росія продовжує риторику брязкання ядерною шаблею. Частково вона спрямована на стримування допомоги Україні з боку Заходу. Американські аналітики проаналізували нові погрози заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики розвіяли російські міфи про війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути