пʼятниця, 04 вересня 2020 09:38

Американська компанія купує нафту у Медведчука в обхід санкцій - розслідувачі

Американська компанія купує нафту у Медведчука в обхід санкцій - розслідувачі
"Схеми" виявили торгівлю нафтою Медведчука. Фото: УНІАН

Журналісти виявили, що нафтопродукти з підконтрольного політику Віктору Медведчуку російського "Новошахтинського заводу" постачаються у США попри персональні санкції проти народного депутата.

Російська компанія Rosewood Shipping, офіційно записана на Оксану Марченко, дружину Медведчука, повідомляють "Схеми".

Вона експортує нафту Новошахтинського заводу з Ростовської обл. РФ, якою теж володіє Марченко. У розкладі відправлення танкерів Rosewood Shipping вказано, що ті начебто йдуть до грузинського міста Батумі. Але порт Батумі в коментарі "Схемам" заперечив прийняття танкерів компанії Марченко.

Сервіс для відстежування кораблів Marine Traffic показав, що три більші танкери часто стоять на одному місці в Чорному морі, а п'ять менших рухаються від порту в Ростові до акваторії Чорного моря і назад.

Розслідувачі зі "Схем" виявили принаймні 6 випадків доставки нафтопродуктів із "Новошахтинського заводу нафтопродуктів" до США протягом лютого-квітня 2020 року. Кораблі рухалися до Хьюстона в Техасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, чому Медведчук поїхав в Крим

Отримувачем є компанія ExxonMobil Sales and Supply LLC, донька однієї з найбільших нафтових компаній світу ExxonMobil. Її колишній керівник Рекс Тіллерсон деякий час працював державним секретарем США. За оцінками "Схем", загальна вартість контрактів на перевезення нафтопродуктів може сягати $150 млн.

ExxonMobil купував нафтопродукти не безпосередньо в Медведчука, а в швейцарської компанії NewCoal Trading. Журналісти пов'язують її із родиною російського депутата Гліба Хора.

"Таким чином, журналістам програми "Схеми" вдалося встановити, що відома американська корпорація закуповує нафтопродукти із заводу кумів Путіна через швейцарську компанію, яку пов'язують із депутатом Держдуми від "Єдиної Росії", - підсумовують автори.

До окупованого Криму прибув літак з авіапарку президента РФ Володимира Путіна. Кілька днів тому туди приїхав нардеп від "Опозиційної платформи - За життя" Віктор Медведчук. Про це свідчать дані сервісу FlightRadar.

Зараз ви читаєте новину «Американська компанія купує нафту у Медведчука в обхід санкцій - розслідувачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути