середа, 08 червня 2011 17:17

Активістка "Братства" стала в'язнем сумління

Активістка "Братства" стала в'язнем сумління

Активістка партії "Браство" Ганна Сінькова жодної хвилини не кається у тому, що провела мирну акцію у Парку слави.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла її мама Тетяна Близнюк.

"Вона ні на грам не кається. Вона не йде на співпрацю зі слідством. Особливо з тими слідчими, які її ображають та погрожують", - заявила Близнюк.

Мама затриманої активістки "Братства" наголошує, що всесвітня неурядова та некомерційна організація з захисту прав людини Міжнародна амністія визнала Ганну Сінькову в'язнем сумління: "Тобто людину ув'язнено за виключно мирну акцію - нічого не пошкоджено, нікого не ображено. Ображені люди, які зацікавлені у тому, щоб зберігалися радянські міфи й вони ще деякий час протрималися на депутатській зарплаті із депутатськими пільгами. Маю на увазі депутатів від лівих партій".

Тетяна Близнюк також розповіла, що правоохоронці не дозволяють їй бачитися з дочкою.

"Коли вона була під слідством, слідчий дозволяв побачення раз на місяць, - каже Тетяна Близнюк. - Востаннє я мала побачення на початку травня. У кого тепер просити дозвіл на побачення не знаю - напевно у судді".

Вона також зазначила, що отримала безліч дзвінків, в яких їй висловили підтримку:"Після того, що вона зробила, у мережі Інтернет розповсюдили мій телефон. Я очікувала безліч гнівних дзвінків. Але не отримала жодного. Дуже велика підтримка була з Ялти, Сімферополя, Донецька. Дзвонили з проханням надати номер рахунку, щоб перерахувати гроші. Часто питали навіщо вона це зробила. Коли я починала з ними говорити й казала, що її дії супроводжувалися заявою про те, що живі ветерани владі не потрібні. Коли вони роблять вигляд, що захищаючи цей вогонь, вони захищають ветеранів. Будь-якій людині смішно та обурливо це чути". 

8 червня суд у справі Ганни Сінькової перенесли.

Зараз ви читаєте новину «Активістка "Братства" стала в'язнем сумління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути