Ексклюзиви
субота, 16 грудня 2006 12:56

Активісти СДПУ(о) спалили прапор НАТО в Криму

У Сімферополі близько 700 людей прийшли сьогодні на антинатовський мітинг, організований кримськими активістами СДПУ(о).

На знак протесту "проти втягування України в НАТО" на мітингу було спалено прапор Альянсу.

Протестна акція розпочалася з ходи центральною вулицею столиці Криму. Сам мітинг відбувся на площі перед будівлею Ради міністрів автономії.

Акція проходила під прапорами СДПУ(о) і транспарантами з гаслами: "Ми проти вступу до НАТО!", "НАТО - загроза незалежності України", "НАТО зруйнувало сербські міста!", "Росія - наш головний партнер!" та ін. Мітингуючі періодично скандували "НАТО - ні!".

Виступаючи на мітингу, лідер кримських есдеків, депутат Верховної Ради автономії Юхим Фікс заявив, що "на тлі безперервної демагогії про небувалий розквіт демократії і свободи слова в Україні на очах світової громадськості брутальним чином порушується конституційні право громадян України - право на волевиявлення з найважливішого стратегічного питання - питання: бути Україні в НАТО чи ні".

Він також нагадав, що СДПУ(о) зібрала і передала в Центральну виборчу комісію 4,5 млн підписів за проведення в Україні референдуму щодо НАТО, проте ЦВК досі не оголосила результатів збору підписів.

- Хто може змусити ЦВК виконати свої конституційні обов`язки? Президент. Але Президент також мовчить. Сьогодні абсолютно зрозуміло, що Центральна виборча комісія виконує політичне замовлення тієї меншості, яка хоче втягнути Україну в НАТО, - сказав Фікс.

У резолюції мітингу сказано, що СДПУ(о) вимагає від керівництва НАТО припинити "нав`язувати народові України думку, абсолютно чужу інтересам нашої незалежної держави". Резолюцію на кульках кольору державного прапора України було запущено в небо, тобто, за словами організаторів, символічно відправлено до штаб-квартири НАТО до Брюсселя і в Центрвиборчком до Києва, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Активісти СДПУ(о) спалили прапор НАТО в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути