вівторок, 04 вересня 2012 14:29

Активісти цілу ніч чатуватимуть під Радою, аби депутати не обмежували вільні зібрання

Активісти цілу ніч чатуватимуть під Радою, аби депутати не обмежували вільні зібрання
Активісти проведуть під ВР "останнє мирне зібрання". Фото: vidsich.org.ua

Активісти планують ночувати під Верховною Радою, аби не допустити прийняття законопроекту № 2450 "Про порядок організації і проведення мирних заходів".

Про це Gazeta.ua розповів один із активістів, громадський діяч Володимир Чемерис.

Він переконаний, що ухвалення цього законопроекту значно обмежить право українців на мирні зібрання. Саме тому в ніч на 6 вересня представники громадських організацій планують прийти під будівлю парламенту і провести "останнє мирне зібрання".

Акцію продовжать зранку 6 вересня, у той день, коли депутати планують голосувати за законопроект № 2450 .

"Завтра ввечері, 5 вересня, представники громадських організацій збираються проводити останнє мирне зібрання під Верховною Радою, будуть там ночувати всю ніч. Бо якщо буде прийнято цей законопроект, то це буде остання стадія", - пояснив Чемерис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада планує легалізувати арешт за мирні зібрання, не радячись з Європою

Він запевнив: "Ми, представники громадських організацій, сповнені рішучості не допустити голосування у четвер у Верховній Раді за цей законопроект. Бо якщо буде прийнято цей законопроект, то у нас свобода зібрань значно обмежиться".

Розпочнеться акція, за словами Чемериса, об 11 вечора 5 вересня в Маріїнському парку біля пам'ятника Ватутіна. Активісти будуть там всю ніч, щоб на ранок зустріти депутатів.

Відповідаючи на запитання, чи не боїться він, що активістам завадять правоохоронці, Чемерис зазначив, що це передбачити важко. "Побачимо", - відповів він.

Як повідомляється на сайті Всеукраїнської ініціативи "За мирний протест!", 5 вересня останні мирні зібрання відбудуться також у всіх регіонах України біля обласних держадміністрацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу принесли "демократію в труні"

У липні більше 150 громадських організацій та профспілок зверталися до голови Верховної Ради та голів депутатських фракцій парламенту з проханням не виставляти законопроект №2450 на голосування до того, як його оновлена редакція не пройде експертизу Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія).

За словами активістів, якщо буде ухвалено цей законопроект у тому вигляді, в якому він зараз є, це дозволить владі забороняти будь-які мирні заходи, а правоохоронців затримувати протестувальників.

Зараз ви читаєте новину «Активісти цілу ніч чатуватимуть під Радою, аби депутати не обмежували вільні зібрання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути