вівторок, 07 березня 2017 13:54

Якщо не знали, то не винні - Росія виправдовується в Гаазі за MH-17

Якщо не знали, то не винні - Росія виправдовується в Гаазі за MH-17
Частина збитого над Донбасом Boeing. Фото: best-news.com.ua

Російська сторона на слуханнях у Міжнародному суді в Гаазі переконує, що не можна звинувачувати в катастрофі малайзіського Boeing на Донбасі тих, хто дав бойовикам ракетний комплекс "Бук".

Про це заявив представник РФ Ілля Рогачов, повідомляє "Європейська правда".

Він наголосив, що для звинувачень у фінансуванні тероризму недостатньо фактів теракту чи надання допомоги тим, хто його вчинив. Рогачов стверджує, що необхідно довести намір спонсора чи його обізнаність у майбутньому злочині.

Відповідно до повідомлень ЗМІ, бойовики планували збивати українські військові літаки, а не цивільний авіалайнер, заявив юрист Самуель Вордсворс, що представляє правову позицію РФ.

"Мало бути усвідомлення того, що "Бук" постачається саме для атаки на цивільний літак. Але Україна стверджує лише, що був поставлений із Росії, і нічого більше", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики на Донбасі воюють із "віджатою" зброєю - Росія в суді ООН

16 січня Україна подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Росії через її фінансування тероризму та порушення прав людини.

Слухання розпочалися 6 березня. Українська сторона просить застосувати запобіжні заходи для захисту цивільного населення від агресії Росії в рамках розгляду позову в Міжнародному суді ООН.

Зараз ви читаєте новину «Якщо не знали, то не винні - Росія виправдовується в Гаазі за MH-17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути