субота, 01 грудня 2012 06:37

Спецтема: Луценко за ґратами

Якщо керівництво колонії не виконає вимоги Луценка, захист знову звернеться до Євросуду

Якщо керівництво колонії не виконає вимоги Луценка, захист знову звернеться до Євросуду
Фото: radiosvoboda.org

Якщо керівництво Менської колонії №91 (Чернігівська область) не виконає вимоги колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, захист знову звернеться до Європейського суду з прав людини.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказала дружина, захисник екс-міністра Ірина Луценко.

"Луценко сьогодні, побачивши по телевізору, що він погодився на дообстеження, написав заяву керівнику Менської колонії. Про це він повідомив Омбудсмена і прокурора Чернігівської області. Заява полягала в наступному, - заявила вона. - Пункт перший – Луценко вимагає письмово гарантії від керівництва Менської колонії про відновлення його права на короткострокове побачення за листопад, яке в нього цинічно забрал Пенітенціарна служба, посилаючись нібито нате, що воно використане, коли до нього приїхали посли США та Євросоюзу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко хоче вийти з тюрми красиво — адвокат

Окрім того, захисник нагадала, що ці побачення мали відбувалися в жовтні: "Але саме керівництво Пенітенціарної служби випросило у Луценка, щоби вони відбулися після виборів".

"Друге – Луценко написав, що наполягає саме на госпіталізації чи в лікарню Чернігівську обласну, чи в лікарню швидкої медичної допомоги Києва. Але в спеціалізований стаціонар, а не лікарню тюремну. І він вимагає на госпіталізації на той період, як того вимагає лікування тих хвороб, які в нього є, а не на день, чи два. Третя вимога в цій заяві звучить наступним чином: він ляже в лікарню, лише у випадку, якщо буде гарантовано виконаний перший пункт заяви", - додала Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники знову збрехали про лікування Луценка — дружина екс-міністра каже, що він нічого не підписував

Також вона пояснила, що "в разі, якщо його не будуть виконані вимоги заяви, ми,захисники, залишаємо за собою право подавати в Європейський суд нову заяву на тортури".

Вона зауважила, що захист звернеться до Євросуду саме за "не надання медичної допомоги, порушення право на захист і право на приватне життя". "Якщо керівництво колонії не буде цього робити, ми будемо подавати заяву, відповідно до нового КПК про вчинений злочин Менської колонії та керівництвом Пенітенціарної служби України", - резюмувала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники: Луценко погодився на медичне дообстеження

Дружина, захисник екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина Луценко каже, що він нічого не підписував, а тюремники знову збрехали про лікування екс-міністра.

Нагадаємо, Державна пенітенціарна служба повідомила, що сьогодні екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко погодився на проведення дообстеження стану його здоров'я. Раніше він відмовлявся від дообстеження і лікування його будь-де, окрім стаціонару.

Зараз ви читаєте новину «Якщо керівництво колонії не виконає вимоги Луценка, захист знову звернеться до Євросуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути