пʼятниця, 27 вересня 2019 10:42

Які "фішки" Трампа використала Зе!команда

Які "фішки" Трампа використала Зе!команда
На думку Федорова, глибоке таргетування Зе!команда використала "на рівень глибше", ніж Трамп. ФОТО: Facebook Володимира Зеленського

Команда Володимира Зеленського на виборах використовувала інструмент глибокого таргетування, який нібито сприяв перемозі Дональда Трампа на президентських виборах у США 2016 року.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів Михайло Федоров, тогочасний керівник діджитал-напрямку Зеленського, а нині міністр цифрової трансформації, віце-прем'єр.

"Ми досить щільно використовували глибоке таргетування — з різними аудиторіями говорили про те, що конкретно цікавить конкретну цільову аудиторію. Це не було маніпуляцією, це було більше транслюванням нашої конкретної програми. Ми говорили студентам — що ми робимо для студентів, пенсіонерам — що ми робимо для пенсіонерів".

"Усі нібито говорять, що Трамп завдяки цій технології виграв. Але я не думаю, що він виграв завдяки їй. Я не думаю, що ми виграли завдяки цьому".

На думку Федорова, глибоке таргетування Зе!команда використала "на рівень глибше", ніж Трамп.

"І за набагато меншого бюджету змогли більше пропрацювати, сегментувати цільову аудиторію. Не просто жінки, мами, пенсіонери. А, наприклад, чоловіки 30-35 років, які працюють в Uber (мобільний сервіс таксі та доставки їжі, працює в 67 країнах світу — Gazeta.ua). Ми старалися найбільш глибоко таргетуватися для того, щоб наша комунікація була точковою".

Під час розмови Трампа та Зеленського 25 липня президент США привітав свого колегу з перемогою "Слуги народу" на парламентських виборах. На що Зеленський відповів, що дечому навчився у Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Які "фішки" Трампа використала Зе!команда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути