понеділок, 15 жовтня 2012 23:36

Якби ми не знялися з виборів, то нас би звинуватили у підлаштуванні під владу - "Собор"

Якби ми не знялися з виборів, то нас би звинуватили у підлаштуванні під владу - "Собор"
Володимир Огризко закликає голосувати за одну з опозиційних сил. Фото: gazeta.ua

Якби партія Українська платформа "Собор" не знялась з передвиборних перегонів, то на її б адресу посипалися купа звинувачень у пособництві провладних сил.

Про це розповів екс-міністр закордонних справ, третій номер у списку УП "Собор" Володимир Огризко.

Екс-міністр наголосив, що за умови, якби партія не знялася, то тільки б собі нашкодила у майбутньому.

"Змоделюємо ситуацію, якщо ми не знімаємося. Єдиний політичний позитив від цього, що ми дізнаємося, який у нас реальний рейтинг. Але давайте подумаємо про ризики: ми граємо "в пас" з владою, ми в очах всієї демократичної частини нашого суспільства є такими, що підлаштовуємося під провладну гонку. Тобто, звинувачення на адресу УП "Собор" будуть очевидними і вони явно будуть іти далі за уявні позитиви, які можуть бути", - наголосив Огризко.

Водночас, він переконаний, що після зняття партії з передвиборних перегонів, "життя не закінчуються".

"По-перше, ми демонструємо, що ми порядні відповідальні політики. Ми здатні виконувати свої обіцянки. В політиці це колосальний капітал, який не можна виміряти жодними сумами, жодними відсотками. Друге — ми не втрачаємо обличчя. Ми говоримо про те, що почали створення в Україні потужної україноцентристської, патріотичної великої сили", - підкреслив він.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Собор" знімається з виборів, але попереджає владу: "У людей на руках є зброя"

Політик додав: "Найголовніше — ми в очах тих людей, які не бачать альтернативи, стаємо справді центром тяжіння. Тому відверто кажучи, якщо діяти не емоційно, а раціонально, то, мені здається, єдиними правильним рішенням було — знятися. Ми повинні бути не політиканами, а стратегами. Стратеги підказують, що нам треба іти в перед і думати про перспективу 2-5 років".

Водночас, Огризко пояснив, чому партія не знялась на користь якоїсь з політичних сил: "Ми повинні закликати наших прихильників проголосувати за одну з трьох опозиційних сил — Об'єднану опозицію, "Свободу", "Удар". При всіх їхніх недоліках, але справді на сьогодні ключове завдання — зупинити тих, хто сьогодні при владі".

Нагадаємо партія Українська платформа "Собор" у суботу, 13 жовтня, оголосила про те, що знімається з передвиборних перегонів, оскільки за результатами соцдослідження не долає 5% прохідного бар'єру.. Партія вирішила не зніматися на користь певної політичної сили, але закликала своїх прихильників голосувати за одну з опозиційних сил.

Зараз ви читаєте новину «Якби ми не знялися з виборів, то нас би звинуватили у підлаштуванні під владу - "Собор" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути