Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2022 15:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Яка ситуація на кордоні з Білоруссю: прикордонники прокоментували

Сили оборони України стежать за раптовою перевіркою у Білорусі їхньої армії.

На кордоні з Білоруссю жодних змін немає. Про сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко на брифінгу у вівторок.

Автор: t.me/tymoshenko_kyrylo
  Україна почала будівництво стіни на кордоні з Білоруссю.
Україна почала будівництво стіни на кордоні з Білоруссю.

"Сьогодні Міністерство оборони збройних сил Республіки Білорусь повідомило про перевірку боєготовності своїх підрозділів. Особливих деталей не зазначалося, але Сили оборони України стежать і за цією ситуацією, щоб розуміти наскільки вона може нести загрозу нашій країні", – сказав Демченко.

Щодо кордону з Білоруссю, то речник ДПСУ сказав, що на цьому напрямку "не відзначається змін в обстановці по лінії кордону, вона залишається повністю контрольованою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У трьох містах Білорусі топталися російські "чмобіки". У військкоматах піднімали папери

"Ті підрозділи збройних сил Білорусі, які і раніше знаходилися на посиленні кордону з нашою країною, оскільки вони начебто вбачають якусь загрозу з нашої території, вони так і залишаються. Не змінюється їхня кількість, не змінюється їхній характер дій", – заявив Демченко.

Білорусь не припиняє підтримувати збройну агресію РФ проти України, надаючи свої територію, інфраструктуру і повітряний простір, нагадав речник прикордонників.

"І хоча такого безпосереднього створення угруповання, яке могло здійснити вторгнення, ми не відмічаємо. Але такі дії щодо спільних навчань, розгортання регіонального угрупування військ, перевірки бойової готовності показують, що Білорусь активно співпрацює з РФ", – сказав.

Раніше моніторингова група "Бєларускі Гаюн" повідомила, що 38-а окрема десантно-штурмова бригада та її колона військової техніки рухалися на південний схід від Бреста до міста Малоріта, агромістечка Мокрани.

Повідомили про щонайменше 25 БТР-80, близько 30 вантажівок МАЗ з особовим складом і майном, три буксируваних автомобілем "Волат" 120-мм міномети "Нона-М1", два пальнозаправники, командно-штабну машину, дві машини зв'язку, не менше п'яти машин білоруських прикордонників, машину швидкої допомоги і дві польові кухні.

Автор: t.me/Hajun_BY
  Моніторингова група "Бєларускі Гаюн" повідомила про пересування білоруської техніки.
Моніторингова група "Бєларускі Гаюн" повідомила про пересування білоруської техніки.

Також написали, що у Брестську область, ближче до кордону з Україною, перекидають 103-у Вітебську окрему гвардійську повітряно-десантну бригаду. Помітили БТРи, МАЗи, "Урали", бензовози, пасажирські і вантажні вагони.

Автор: t.me/Hajun_BY
 

13 грудня у Білорусі за дорученням самопроголошеного президента Олександра Лукашенка розпочалася раптова перевірка бойової готовності збройних сил країни.

У межах "раптової перевірки" білоруси планували облаштовувати мостові переправи через дві водойми, повідомляли "Бєларускі Гаюн".

Про ворожі підрозділи на полігонах Білорусі повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Яка ситуація на кордоні з Білоруссю: прикордонники прокоментували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути