середа, 01 травня 2019 15:39

Як у Китаї: Зеленський хоче встановити камери в кабінетах держпрацівників

Як у Китаї: Зеленський хоче встановити камери в кабінетах держпрацівників
У Китайській народній республіці за держслужбовцями уважно стежать. Фото: cdn3.riastatic.com

Глава SingularityU Kyiv Chapter і співорганізатор iForum Ігор Новіков розповів, що новообраний президент мріє зробити владу підконтрольною народу.

"Він реально вважає чиновників якщо не слугами, то менеджерами, призначеними народом. Проблематика — як зробити підзвітність і процеси, в яких бере участь держслужбовець, максимально прозорими. Камери — один із інструментів. Сьогодні є всі технології, щоб знати чиновника краще, ніж він знає себе сам", — розповів він у інтерв'ю tech.liga.net.

За його словами, новообраний глава держави налаштований на розвиток іновацій у країні, щоб різні сфери економіки запрацювали.

"У нашій країні немає кандидатів, які розбираються у всьому. У кожного є команда, яка намагається сформувати для кандидата карту знань і можливостей із різних сфер. Мене, наприклад, задовольнив факт, що інновації у команди Зе виявилися не останньою темою, і вони мало не з першого дня почали шукати людей, які могли б поділитися цими знаннями", — говорить Новіков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленському натякнули про неприємності у випадку відмови від Донбасу

Він стверджує, якщо Україна не почне радикально змінюватись найближчим часом, вона скоро зникне з політичних мап.

"Спираючись на глобальний контекст, можна упевнено стверджувати: від інноваційної політики президента і парламентських виборів залежить майбутнє України. Якщо протягом 5-10 років Україна радикально не почне змінюватися, її не стане. Наша економіка серйозно застаріла і потребує капітального ремонту. Поки що ми за інерцією рухаємося, але за 3-5 років усе зміниться. Всі, хто зможуть, поїдуть, інші — здадуться, щоб з голоду не вмерти", — каже співорганізатор iForum.

Майбутня перша леді Олена Зеленська не хоче, щоб чоловік, новообраний президент Володимир Зеленський, сидів в Адміністрації президента на вулиці Банковій.

Зараз ви читаєте новину «Як у Китаї: Зеленський хоче встановити камери в кабінетах держпрацівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути