Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2018 12:44

Як Порошенко готується до виборів

Як Порошенко готується до виборів
Передвиборчий штаб президента Петра Порошенка працює на повну, пишуть ЗМІ. Фото: Михайло Палінчак

Про свою участь у виборах президента Петро Порошенко заявить після офіційного початку кампанії – не раніше 31 грудня. Про це пише "РБК-Україна".

Співрозмовники у команді президента, залучені до передвиборчої кампанії, запевняють: ймовірність того, що він буде повторно балотуватися у президенти, складає 99%.

Рішення оголосити про похід після 31 грудня продиктоване кількома факторами. По-перше, щоби не давати опонентам формального приводу дорікати Порошенкові у тому, що до старту виборчого процесу він використовує робочі поїздки та заходи в інтересах своєї кампанії.

Другий мотив – щоби увійти у перегони з конкретним переліком досягнень. Поки що не всі з них реалізовані. Наприклад, ще незакінчена процедура створення Української помісної православної церкви – одного з ключових напрямів кампанії президента "Армія, мова, віра".

Передвиборчий штаб Порошенка очолив перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук.

Роботу в "полях", функціонування регіональних штабів і партійних осередків очолює народний депутат Сергій Березенко. Міністр інформаційної політики Юрій Стець і прес-секретар президента Святослав Цеголко координують медійну сторону кампанії.

Як і 2014-го, за стратегію й технологічну частину кампанії відповідає народний депутат від БПП Ігор Гринів.

В оточенні президента розраховують, що в другому турі Порошенко буде протистояти Тимошенко.

Пом'якшити удар від невдоволення економічною ситуацією в країні в штабі Порошенка мають намір через розмежування повноважень президента й уряду в очах виборців.

"Президент відповідає за стратегію держави, а не вирішує питання тарифів тощо. Тарифи й економіка - це прерогатива Кабміну. Завдання – дистанціювати президента від цього. Це один із елементів стратегії "Армія, мова, віра", - розповідає один із близьких соратників Порошенка.

Друга програма, над якою працюють у штабі Порошенка, - "рада регіонів". Її головна ідея – ототожнити президента з рейтинговими мерами та успіхами децентралізації в низці великих міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друг Порошенка заговорив про другий термін

Наступні вибори президента мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - у жовтні того ж року.

Зараз ви читаєте новину «Як Порошенко готується до виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути