пʼятниця, 03 грудня 2021 15:08

Як голосуватимуть люди з подвійним громадянством: Арахамія роз'яснив

Як голосуватимуть люди з подвійним громадянством: Арахамія роз'яснив
Громадяни з подвійним громадянством, які не проживають в Україні, не зможуть тут обирати владу. Фото: ua.depositphotos.com

Узаконення подвійного громадянства не потребує внесення змін до Конституції.

Громадяни з подвійним громадянством, які не проживають в Україні, не зможуть тут голосувати, заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія під час брифінгу в кулуарах ВР.

"У законопроєкті кілька запобіжників. Перший - країна-агресор: люди, які мають російський паспорт, не можуть брати український. По-друге, якщо людина є громадянином Канади чи Сполучених Штатів і одночасно отримала українське громадянство, то має визначитися, за яку владу й де саме голосує. Якщо живе в США - то не має можливості голосувати тут. Тому що голосує за президента США й за їхній Сенат", - сказав Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський хоче карати чиновників за приховування подвійного громадянства

Не може людина голосувати у двох країнах за владу. Є принцип осілості.

"Якщо центр інтересів людини тут, вона й голосує тут. Якщо там - обирає владу там. Щоб не було маніпуляцій на цю тему, що 20 мільйонів людей, які не живуть постійно в Україні, вирішуватимуть про владу в Україні. Це неправильно", - додав Арахамія.

Третій запобіжник - іноземці не можуть обіймати державні посади. Якщо хтось із подвійним громадянством хоче посаду, він має відмовитися від усіх інших громадянств і бути лише громадянином України.

Сотні людей, які живуть у нашій діаспорі у США, Канаді, Аргентині, Португалії, хочуть отримати українські паспорти. Вони спростять для діаспорян візити в Україну й ведення бізнесу тут.

На сайті Верховної Ради з'явився текст до законопроєкту президента Володимира Зеленського про подвійне громадянство.

Законопроєкт президент аргументував тим, що люди з українським корінням мають відчувати себе українцями, а не діаспорою.

Зараз ви читаєте новину «Як голосуватимуть люди з подвійним громадянством: Арахамія роз'яснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути