Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2014 12:15

Ахметова потрібно заарештувати - екс-губернатор

Ахметова потрібно заарештувати - екс-губернатор
Фото: ipress.ua

Без участі Ріната Ахметова ніяких протестних акцій у Донецьку не відбувалося б. Про це Gazeta.ua сказав екс-губернатор Київщини Євген Жовтяк, посилаючись на свої джерела у Донецьку.

На його думку, наразі вихід із ситуації єдиний - арешт Ахметова.

"Я не знаю, чи веде українська влада наразі переговори з Ахметовим. Офіційно про це ніхто не повідомляв. Але раз його люди, за переконанням моїх джерел, чітко працюють в одній зв'язці з "туристами з Росії", то очевидно, що переговори або не ведуться, або закінчилися невдачею. В такому разі єдиний вихід - це арешт Ріната Ахметова", - сказав Жовтяк.

Він припустив, що розпалюючи сепаратизм на сході, Ахметов торгується з нинішньою владою. Водночас він не став би виключати того, що український оліграх виконує вказівки Путіна.

"Як м'який варіант він торгується з київської владою щодо Донеччини - щоб вони не сміли посягати на його вотчину. Щоб Київ із цим погодився. Але не можна виключити, що він виконує вказівки Путіна" , - зауважив Жовтяк

Він переконаний, якби Ахметов відкликав своїх людей з протестних акцій, і якщо нейтралізувати "туристів з Росії", то ті, хто виступає на мітингах не несуть загрози територіальній цілісності України.

"Переконливої більшості і соціальної бази для того, щоб проводити тему федералізації на Донеччині не має. При чесному референдумі Донеччина не проголосувала б ні за федералізацію, ні за приєднання до Росії. Але питання в тому, що зараз там немає кому забезпечити проведення чесних виборів та референдуму", - каже Жовтяк.

Зараз ви читаєте новину «Ахметова потрібно заарештувати - екс-губернатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути