вівторок, 16 лютого 2021 16:27

Ахметова і Коломойського об'єднала перспектива отримати надприбутки на енергоринку - політолог

Ахметова і Коломойського об'єднала перспектива отримати надприбутки на енергоринку - політолог
Політолог Вадим Карасьов: "Ціни на українському енергоринку стабільно одні з найвищих в Європі". фото: Iamir.info

Компанія ДТЕК Ріната Ахметова і близька Ігорю Коломойському Українська енергетична асоціація практично одночасно звернулися до уряду з вимогою заборонити імпорт в Україну дешевої електроенергії. Українські олігархи рідко вступають в союзи один з одним, але в даному випадку їх об'єднала перспектива отримати надприбутки, спровокувавши зростання цін.

Так вважає політолог Вадим Карасьов.

"Ціни на українському енергоринку стабільно одні з найвищих в Європі. Багато в чому це наслідок політики нинішнього уряду Шмигаля. Ми всі пам'ятаємо, що раніше він працював топ-менеджером ДТЕК. Старим тепловим електростанціям Ріната Ахметова потрібна якомога більш висока ціна на енергоринку, інакше вони стануть просто нерентабельними. Скористатися ситуацією вирішив і Ігор Коломойський, який в період новорічних свят зумів скупити дешеву електроенергію НАЕК Енергоатом на півроку вперед, і тепер не проти її вигідно перепродати. Заважає цим планам тільки два фактори: імпорт дешевої електроенергії з Білорусі, а також політичні ризики, які через подорожчання енергоресурсів несе президент Володимир Зеленський і його партія Слуга народу. Зараз обидва олігархи об'єдналися, щоб ці дві перешкоди усунути. Успішність цієї спроби в найближчому майбутньому може серйозно вплинути не тільки на економіку, але і на політичну ситуацію в Україні", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Ахметова і Коломойського об'єднала перспектива отримати надприбутки на енергоринку - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути