Ексклюзиви
вівторок, 20 травня 2014 12:09

"Ахметов зробив абсолютно кон'юнктурну заяву" - політолог

"Ахметов зробив абсолютно кон'юнктурну заяву" - політолог
Фото: sokrytoe.net

 Остання заява Ахметова свідчить про те, що сепаратистський рух на Донбасі поступово захлинається.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Михайло Басараб.

"Те, на що розраховував Путін і його посібники у Донбасі не відбулося. Своїх завдань вони не досягли – ситуацію дестабілізували, але вона все ж залишилася в певних рамках. Перспектива масштабного розгортання сепаратистської кампанії на сході України фактично сходить нанівець. Очевидно цьому посприяла і позиція пересічних мешканців Донбасу, які масово не підтримали дії сепаратистів.

Схоже на те, що в планах Путіна відбувся певний збій. Не очікував санкцій Заходу або ж сподівався, що за Донбасом "запалає" половина України. Бліцкриг провалився, посібники Кремля залишаються сам на сам зі своїми проблемами. Ахметов вловив цю тенденцію і зрозумів, що подальша мовчанка згодом виллється у звинувачення в сприянні терористам. Адже АТО на Донбасі врешті-решт закінчиться і згодом відновиться повний контроль Києва над ситуацією.

Тоді до нього буде багато запитань. Ще трохи і Ахметов постане перед обмеженим вибором: або іммігрувати з України, або відповідати за сепаратистів. Тож поспішив зробити абсолютно кон'юнктурну заяву", - пояснив експерт.

Нагадаємо, що учора олігарх Рінат Ахметов виступив із заявою, в якій різко засудив дії сепаратистів на сході України, розкритикував так звану ДНР, а також закликав всі трудові колективи Донбасу вийти на попереджувальний протест за місцем роботи. Ахметов запевнив, що не дозволить знищити Донбас.

Зараз ви читаєте новину «"Ахметов зробив абсолютно кон'юнктурну заяву" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути