Ексклюзиви
пʼятниця, 26 листопада 2021 19:45

Ахметов проти України, резидент Шустер і Єрмак на гвинтокрилі - найцікавіше з пресконференції Зеленського
4

Зеленський був емоційним.
Фото: Reuters
Спілкування із журналістами проходило у коворкінгу State Arsenal.

У п'ятницю, 26 листопада, президент Володимир Зеленський провів пресконференцію. Вона відбулася у коворкінгу State Arsenal в Києві.

Пресмарафон тривав п'ять з половиною годин. Запросили 32 ЗМІ.

Зеленський спілкувався із журналістам за столом. Чотири рази робили перерву.

Gazeta.ua пропонує найцікавіше зі сказаного.

Про Ахметова і держпереворот

"Ми отримали інформацію, що 1-2 грудня в нашій державі буде державний переворот. Це не тільки агентурна інформація, а і звукова. Де представники з України з представниками Росії обговорюють участь Ріната Ахметова в перевороті в Україні. Що буде залучено мільярд доларів. Ахметова втягують у війну проти держави Україна. В інформаційну війну він вже втягнутий"

Про Шустера, який не є громадянином України

"Я розумію, що ви багатий журналіст. Але є журналісти, які не так фінансово забезпечені, як ви особисто, які є громадянами України, які не є резидентами інших країн. І я дуже поважаю їхню відкритість і їхню журналістську етику, але вони теж розумні. Вони не дурніші за вас. Ви служите олігархам"

Про новий виток агресії РФ

"Така ймовірність може бути щодня. Але сьогодні йде залякування з деяких майданчиків засобів масової інформації, що завтра буде війна. Я хочу сказати, що ми повністю контролюємо наші кордони, і повністю готові до будь-якої ескалації"

Про союзників

"Ми публічно і непублічно отримали дуже пряму інформацію від США, Великої Британії, Туреччини, країн Європейського Союзу, Канади, що вони у будь-якому випадку на нашому боці і будуть нас підтримувати, якщо щось почнеться"

Про ексначальника ГУР Бурбу

"Це авантюрист і аферист. Дріб'язкова людина, котра робить ремонти у Кончі за 11 мільйонів"

Про спецоперацію із затримання російських бойовиків

"Літак, який вилітає з Мінська, Турецькі авіалінії. Там будуть звичайні люди. Там будуть громадяни Туреччини, туристи, більше ста людей. Ви пропонуєте, щоб знизився літак і ми його приземлили в Україні. У мене питання: а якщо бойовики захоплять цей літак? Може таке бути? Втягнути Україну у величезний скандал із Ердоганом. Ердоган ніколи б нам цього не пробачив"

Про Коломойського

"Якщо не буде розділення (Укрнафти), то є ймовірність, що компанії, які володіють акціями, можуть виграти суд. Державна заборгованість дуже велика. Кілька мільярдів (кубів) газу. Ми не маємо грошей платити будь-кому, включаючи компанії Коломойського. Щодо союзництва з Ігорем Валерійовичем, ми з ним не проводимо ніяких союзницьких розмов і не проводили дуже довгий час, два роки"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст Бутусов - Зеленському: "Керівництво державою - це не "Квартал 95"

Про звільнення керівника ОП Єрмака

"Недоцільно втрачати потужну людину, тільки тому, що пану Петру він не подобається"

Про вертоліт, день народження Єрмака і резиденцію "Синьогора"

"У суботу в мене був вихідний день. Разом зі мною там був голова Офіса і моя сім'я. У неділю я полетів о шостій ранку. Поїхав на роботу, провів зустрічі з військовими. Нагородження. Після цього я сів у гвинтокрил з Єрмаком, полетів у Гуту. Моя сім'я також. Маю право. І на наступний день я полетів на роботу. Я циган і ведмедів не викликав"

Про вакцинацію

"Дефіциту вакцин немає. Якщо раніше 80% населення було проти вакцинації, то зараз ситуація набагато краща, і люди вакцинуються"

Про електронергію

"З підписанням із Westinghouse договорів про будівництво нових блоків АЕС, я пішов би на те, щоб максимально переходити на використання електроенергії. Ми її не імпортуємо, на 97% вона наша. Якщо максимально переходитимемо на е/е, це буде максимальна енергонезалежність. Тоді газ лише на експорт"

Про Верховну Раду

"Я не буду розпускати парламент"

Про другий термін

"Я не ухвалив рішення. Це рішення не буде пов'язане із форматом майбутньої коаліції. Я не планую такої складної стратегії. Це буде пов'язано із підтримкою моєї особистості з боку народу України"

Минулого разу президент проводив пресконференцію у травні в ангарі держпідприємства "Антонов". Вона тривала три години, тоді були 28 представників ЗМІ. Що говорив, можна прочитати ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов проти України, резидент Шустер і Єрмак на гвинтокрилі - найцікавіше з пресконференції Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути