Ексклюзиви
понеділок, 03 квітня 2006 19:04

Ахметов не віддає свої кримські ділянки

ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" заявило про незаконне вторгнення співробітників ТОВ "Еліта-Ялос" на територію охоронного пам"ятника "Новий Кучук-Кой", що в Криму. Власником цього пам"ятника є "СКМ", 90% акцій якого належать донецькому бізнесменові Ринату Ахметову, 39 років

1 квітня вранці співробітники "Еліта-Ялос" вторглися на територію "Новий Кучук-Кой" і демонтували 26 секцій дерев"яної огорожі навколо згаданого пам"ятника. Такими діями співробітники "Еліта-Ялос" порушили охоронний режим  пам"ятника. А це загрожує його збереженню, -  говориться у заяві прес-служби "СКМ".   

Компанія також повідомила, що історичний пам"ятник "Новий Кучук-Кой"  - її власність згідно з угодою купівлі-продажу від 16 листопада 2004 року. Вона був укладена з Фондом майна Криму. У грудні цього ж року Комітет з охорони культурної спадщини Ради міністрів Криму і "СКМ" уклали договір щодо охорони цього пам"ятника.

12 серпня 2005 року Симеїзська селищна рада уклала з "Еліта-Ялос" договір оренди землі для обслуговування оздоровчого комплексу "Криворізький гірник". На цій орендованій площі є ділянка, яка являється частиною охоронної зони пам"ятника "Новий Кучук-Кой".

Йдеться про будиночок садівника, реліктові дерева і зелені насадження.

- Дану ділянку не може бути передано третім особам, оскільки розділення комплексного пам"ятника "Новий Кучук-Кой" на частини сприятиме знищенню об"єкта культурної спадщини, - заявляють представники "СКМ".

Вони вважають, що при відведенні землі для "Еліта-Ялос" не було прийнято до уваги, що в його частині знаходиться ділянка, що є складовою охоронної зони "Новий Кучук-Кой". Також "Еліта-Ялос" не отримала узгодження проекту відведення Комітетом з охорони культурної спадщини Ради Міністрів Криму.

Компанія "СКМ" для захисту своїх інтересів звернулася до правоохоронних органів. Вона вимагає притягати до відповідальності посадовців "Еліта-Ялос" за  несанкціоноване вторгнення на охоронну територію пам"ятника "Новий Кучук-Кой".

За матеріалами Rupor.info

Зараз ви читаєте новину «Ахметов не віддає свої кримські ділянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути