Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2018 18:17

"Ахметов, Фірташ, де вони всі зараз?" - що сказав Порошенко журналістам

Сьогодні президент Петро Порошенко провів першу у цьому році прес-конференцію. Вона проходила в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі "Мистецький Арсенал".

Зустріч із журналістами тривала 1 годину 50 хвилин. Він відповів на понад 20 запитань.

Автор: @poroshenko
  "Коли я обирався президентом, мої статки були набагато більші, ніж є зараз. Я єдиний президент, який має цю динаміку" - Петро Порошенко
"Коли я обирався президентом, мої статки були набагато більші, ніж є зараз. Я єдиний президент, який має цю динаміку" - Петро Порошенко

Gazeta.ua пропонує найцікавіші цитати Порошенка.

Про Антикорупційний суд

"Буду дуже щасливим, якщо на найближчих засіданнях у першому читанні цей законопроект буде прийнятий. Це б відкрило шлях до остаточного його ухвалення на цій сесії вже за кілька тижнів"

Тимошенко і російські дипломати

"А тим нашим опозиціонерам, які в закутках міжнародної конференції роблять селфі з російськими послами, я хотів би пояснити: дипломатичні перемоги куються не стільки у конференц-залах, а в кабінетах для переговорів"

Безвіз

"Я прошу – не слухайте тих, хто намагається накаркати призупинення безвізу. Це – те ж саме коло "прогнозистів", які пророчили, що нам його ніколи не дадуть"

Вступ в НАТО

"В моїй команді зараз обговорюємо пропозицію "заякорити" в Конституції європейську та євроатлантичну інтеграцію. Обидві ідеї, як свідчать опитування громадської думки, є консолідуючими, користуються широкою підтримкою у суспільстві"

Гроші ЄС

"Усе буде добре. Щоб додати вам оптимізму, скажу: сьогодні Європейська комісія має прийняти або вже прийняла рішення про запропонування Україні нової програми макрофінансової допомоги"

Відпочинок на Мальдівах

"Сплачував я це - і літак, і готель - зі свого банківського рахунку в українському банку. І в поданій декларації, це має відбутися протягом трьох з половиною тижнів, ви зможете у цьому переконатися. На це не було витрачено жодної копійки з українського бюджету"

Якщо парламент буде займатися виборами, вони до цього призведуть

Американська зброя

"Перші поставки озброєння мають відбутися вже через кілька тижнів. Ми говоримо про цілу низку поставок, починаючи від антиснайперських комплексів. Тому що багато українських бійців були вбиті саме російськими снайперами на Донбасі"

Заручники

"До кінця тижня ще двох наших заручників ми повернемо додому. Це домовлено - і місце, і дата. Думаю, не зірветься"

Життя - не цукор

"Я не хочу зараз обговорювати своє життя, але повірте мені, воно не цукор. Коли я обирався президентом, мої статки були набагато більші, ніж є зараз. Я єдиний президент, який має цю динаміку"

Розпуск Ради

"Жодних цих розмов я не веду. Якщо парламент буде займатися виборами, вони до цього призведуть. Президент має конституційне повноваження розпустити парламент, якщо не працює 30 днів, чи немає коаліції. Це право президента, а не обов'язок"

Коли я обирався президентом, мої статки були набагато більші, ніж є зараз. Я єдиний президент, який має цю динаміку

Про Польщу

"Ми не потребуємо, щоб нам хтось казав, яких українських героїв ми повинні шанувати, а яких - ні. Ми самі розберемося"

Вибори президента і парламенту

"Я не збираюся точно брати участь у парламентських виборах... Найбільш вірогідно, я не буду висуванцем від політичних партій"

Медведчук і Путін

"Колишній голова Служби безпеки України призначив у цю групу представником Віктора Медведчука. Я про це знав. І зараз вам наголошую, що я буду працювати з будь-ким, який ефективно зможе повернути хоча б одного українського заручника додому.

Ми намагалися застосовувати різні канали комунікації, починаючи від військових і закінчуючи церквою. Я маю визнати, що найефективнішим виявився Віктор Медведчук. Знаєте чому? Тому що рішення про звільнення приймає безпосередньо Путін"

Саакашвілі

"Він був губернатором Одеської області... Результати ми всі бачили - вони були відсутні. Коли я отримав подання відповідних компетентних органів про порушення під час надання громадянства, у мене не було інших моделей дій, крім припинити громадянство. Можливо, якби перевірки не було, залишалися б мрії, ідеали. Михайло, на жаль, сам їх зруйнував. Я не думаю, що зараз він є щасливою людиною. Але це його проблема"

Олігархи

"Ахметов, Фірташ, Курченко. Де вони всі там зараз? Жоден з них не має впливу на позицію президента. Це і є деолігархізація.

У нас що, суттєво покращилася позиція Фірташа? Фірташ заїхав в Україну? Фірташ чи Коломойський сьогодні керує парламентом, президентом, урядом? Чи в Укрнафті немає змін, або в Приватбанку?

Окремі олігархічні ЗМІ "мочать" президента. Я цього не боюсь. Нічого у вас не вийде"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ймовірного прем'єра після переобрання Ради

Петро Порошенко проводив попередню прес-конференцію торік у травні. Тоді на зустріч прийшли 190 представників засобів масової інформації. За 2 години розмови президент відповів на 33 запитання.

Зараз ви читаєте новину «"Ахметов, Фірташ, де вони всі зараз?" - що сказав Порошенко журналістам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути