середа, 27 вересня 2017 20:08

Аграрна частина держбюджету відповідає загальним тенденціям бюджету зростання - Максим Мартинюк

Аграрна частина держбюджету відповідає загальним тенденціям бюджету зростання - Максим Мартинюк

Розвиток аграрної складової проекту бюджету, представленої на засіданні Кабінету Міністрів України 15 вересня, буде йти в заданому для всього Держбюджету напрямку зростання. Для сприяння розвитку АПК і всієї економіки за цим проектом будуть виділені ресурси на декілька стратегічних програм державної підтримки аграрного сектору.

Цю думку висловив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, який 19 вересня у Кабінеті Міністрів України брав участь у брифінгу "Основні показники проекту Державного бюджету на 2018 рік" разом з першим заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максимом Нефьодовим та першим заступником Міністра фінансів України Оксаною Маркаровою.

До переліку програм державної підтримки на 2018 рік увійшли:

• часткова компенсація вартості придбаної сільгосптехніки вітчизняного виробника – 1 млрд. гривень;
• підтримка фермерських господарств – 1 млрд. гривень;
• дотація з бюджету на розвиток товаровиробників аграрного сектору – 2 млрд. гривень;
• підтримка тваринницьких господарств – 2, 3 млрд. гривень.

Перший заступник Міністра аграрної політики зазначив, що реалізація програми розвитку фермерства є інструментом не тільки для підняття малого бізнесу, але і зміни устрою сільського суспільства, новий поштовх для створення робочих місць. Максим Мартинюк підкреслив важливість об'єднання фермерів у кооперативи, на підтримку яких має піти половина мільярду з бюджету. Він впевнений, що через три роки завдяки цій програмі будуть зламані негативні тенденції в демографії і суспільному житті селян.

Також увага була акцентована на нових програмах реконструкції та будівництва тваринницьких комплексів, реалізація яких дасть більше поголів'я свиней та великої рогатої худоби, більше м'яса та молока. Такий підхід дасть можливість максимально задовольнити потреби внутрішнього ринку та створити умови для експорту, стимулюванням якого постійно займається Уряд.

Зараз ви читаєте новину «Аграрна частина держбюджету відповідає загальним тенденціям бюджету зростання - Максим Мартинюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути