Ексклюзиви
вівторок, 22 квітня 2014 13:16

Афонські ченці наклали анафему на Путіна і Кіріла

Афонські ченці наклали анафему на Путіна і Кіріла
Фото: pravoslavie.ru

8 березня афонські старці наклали анафему за гріховні грабежі, обмани та прагнення війни на низку українських і російських священиків, а також російських чиновників.

Зокрема наклали анафему на президента РФ Володимира Путіна, Геннадія Зюганова, Володимира Жириновського, Ірину Хакамаду та інших політиків, патріарха Кирила та низку російських священиків, і цілий список "українських зрадників віри православної", серед яких першим був названий митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел (Саввін).

Анафема у християнстві означає відлучення єретиків або непокаяних грішників від Церкви з оголошенням довічного прокляття. Загалом існує 19 пунктів за якими православна церква може накласти анафему, серед них і прагнення війни.

Як відомо, у травні 2012 року афонські старці пророкували загибель Віктора Януковича, після чого охорона екс-президента була значно посилена.

 

Зараз ви читаєте новину «Афонські ченці наклали анафему на Путіна і Кіріла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути