Ексклюзиви
пʼятниця, 23 квітня 2021 09:41

Адвокати перебільшують - Венедіктова назвала кількість справ проти Порошенка

Адвокати перебільшують - Венедіктова назвала кількість справ проти Порошенка
Ірина Венедіктова пояснила, чому розгляд справ триває так довго. Фото: tsn.ua

Кількість справ у судах проти п'ятого президента й очільника "Європейської солідарності" Петра Порошенка дещо перебільшують його адвокати.

Про це генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова сказала у прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" на 1+1 у четвер 22 квітня.

За її словами, ідеться зовсім не про 58 справ.

"Думаю, адвокати дещо перебільшують кількість. Я знаю, що майже 20 справ зараз перебувають у ДБР, шість справ - в НАБУ, одна - у Нацполі", - розповіла Венедіктова.

І зазначила, що останнім часом приблизно п'ять справ закрили.

"Я підписала підозру в тій справі, де я бачила судову перспективу. Без жодного політично вмотивованого рішення. З цією справою я працювала, коли була в ДБР і розуміла, яким може бути рух. Прийшла генеральним прокурором - і підписала", - пояснила генпрокурорка.

І уточнила, що має на увазі справу можливого незаконного призначення на посаду першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка.

"Адвокати особи ознайомлюються з цією справою - уже скоро буде рік. Чи можемо ми обмежувати підозрюваних в ознайомленні зі справою? Можемо", - запевнила Венедіктова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков: "Порошенко - не ворог України"

Як приклад генеральна прокурорка згадала резонансну справу Гладковського.

"Прокурори САП тричі ходили до Вищого антикорупційного суду для того, щоб обмежити пана народного депутата. Тричі суд відмовляв. Ситуація така, що є секретні томи. Тому судді вирішили, що не можна обмежувати адвокатів в ознайомленні. Хоча цій справі так само скоро рік. Ми зараз говоримо про швидке правосуддя. Коли воно буде в суді? Коли сторона захисту закінчить ознайомлення", - підсумувала Венедіктова.

Колишній адвокат Януковича, зараз перший заступник Директора ДБР Олександр Бабіков знав, що у справі проти Порошенка про призначення Семочка немає складу злочину, але вимагав від слідчих викликати п'ятого президента на допити.

Про це розповів керівник слідчої групи ДБР, який веде більшість справ проти Порошенка, Олег Корецький.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати перебільшують - Венедіктова назвала кількість справ проти Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути