субота, 19 жовтня 2019 10:56

Адвокат Трампа добивався американської візи для екс-прокурора Шокіна

Адвокат Трампа добивався американської візи для екс-прокурора Шокіна
Шокін був генеральним прокурором у 2015-16 роках. Фото: rbc.ua

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані просив Держдепартамент і Білий дім видати візу колишньому генпрокурору України Віктору Шокіну.

Про це заявив заступник помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Джордж Кент у Конгресі.

Шокін був ініціатором розслідування щодо газової компанії Burisma, в час правління якої в 2014 році увійшов син колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантер Байден. Шокін перебував на посаді генпрокурора України з лютого 2015 року по березень 2016-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірташ використовує скандал навколо України та США, щоб оскаржити екстрадицію

У 2016 році Байден був серед багатьох західних лідерів, які закликали Україну усунути Шокіна з посади головного прокурора країни. Позицію пояснювали недостатньою боротьбою з корупцією.

Джуліані спочатку домагався видачі візи для Шокіна, звернувшись до Держдепу. Та отримавши відмову, звернувся із запитом до адміністрації президента США. У Білому домі його прохання також не задовольнили.

Раніше Джуліані розповів, що хотів особисто поспілкуватися з Шокіним, бо екс-генпрокурор України обіцяв розкрити "бруд на демократів". Та їхня розмова по Скайпу відбулась у грудні 2018-го.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що йому байдуже на справу щодо української приватної газовидобувної компанії "Бурісма", до наглядової ради якої входив син екс-віце-президента США Хантер Байден.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Трампа добивався американської візи для екс-прокурора Шокіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути