середа, 01 липня 2020 11:41

Адвокат Порошенка записав відео для Венедіктової

Адвокат Порошенка записав відео для Венедіктової
Юридичний "батл" між прокуратурою і адвокатами Порошенка триває.

Адвокат 5-го президента Петра Порошенка Ілля Новіков записав відео-відповідь генеральному прокурору Ірині Венедіктовій.

"Схоже, що генеральна прокурорка України вважає, що ми з вами живемо в епоху "tik-tok правосуддя" - коли можна записати відосик, не обґрунтовувати свою позицію та не визнавати своїх помилок, але це не так.

Чекаємо Ірину Венедіктову в Печерському суді, де вона зможе нарешті пояснити свою позицію, як цього вимагає закон", - заявив Новіков.

За словами адвоката, Офіс генпрокурора порушив процедуру повідомлення про підозру Порошенку 10 червня. Офіс мав показати 3 документи: повідомлення про підозру, постанову про доручення на здійснення процесуальних дій і саме доручення про здійснення процесуальних дій. Водночас показали лише доручення про здійснення процесуальних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Порошенка. Біля суду монтують екран заввишки 5 м

Також Новіков розповів, що в постанові про доручення на здійснення процесуальних дій, яку Офіс генпрокурора подав у суд, є стаття, яку виключили зі справи наприкінці травня. Таким чином підписали документ заднім числом і помилилися, коли скопіювали застарілу шапку постанови. Офіс генпрокурора допустив технічну помилку.

30 червня генеральний прокурор Ірина Венедіктова записала відео з роз'ясненням щодо процедури повідомлення про підозру Петрові Порошенку.

Вона запевнила, що підозру склали згідно із законодавством.

Порошенка підозрюють у справі щодо незаконного призначення першого заступника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Порошенка записав відео для Венедіктової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути