пʼятниця, 24 травня 2019 10:14

Адвокат пояснив наслідки петиції за відставку Зеленського

Адвокат пояснив наслідки петиції за відставку Зеленського
Адвокат Олександр Качура прокоментував петицію щодо відставки Володимира Зеленського

Електронна петиція з вимогою відставки Володимира Зеленського з поста глави держави, яка напередодні з'явилася на сайті президента України, стрімко набрала необхідні для її розгляду 25 тисяч голосів. Адвокат Олександр Качура каже, що з огляду на кількість людей, які проголосували, петиція повинна бути розглянута. Однак в той же час вона містить посягання на виборче право. Юридичні наслідки такого документа він роз'яснив в коментарі FaceNews.ua.

"З огляду на кількість зібраних голосів, така петиція повинна бути розглянута. Але відповідно до Закону України "Про звернення громадян", положення якого містять вимоги до електронних петицій, електронна петиція не повинна містити заклики до посягання на права і свободи людини. Разом з тим, опублікована петиція містить посягання на вже реалізоване громадянами України конституційне право - виборче право", - пояснює засновник адвокатської компанії "Kachura Lawyers" Олександр Качура.

За словами правознавця, відповідно до статті 109 Конституції України, заява про відставку президента є актом його вільного волевиявлення, а тому не може бути наслідком протестного настрою інших осіб.

"З огляду на це вважаю, що петиція про відставку президента України є необґрунтованою. І для мене не буде дивним, якщо скоро з'явиться петиція про відхилення петиції "За відставку президента України Володимира Зеленського" або щось подібне", - резюмує адвокат.

Як відомо, Олександр Качура є адвокатом політичної партії "Слуга народу" і компанії "Квартал 95".

Зараз ви читаєте новину «Адвокат пояснив наслідки петиції за відставку Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути