четвер, 09 лютого 2012 18:35

Спецтема: Луценко за ґратами

Адвокат Луценка: "Експерт надавала висновки по питаннях, які не входять до її компетенції"

Адвокат Луценка: "Експерт надавала висновки по питаннях, які не входять до її компетенції"

Сьогодні захист екс-міністра МВС Юрія Луценка довів у суді, що експерт Галина Ільчук надавала висновки по питаннях, які не входять до її компетенції. Про це заявив адвокат Ігор Фомін.

"По-перше, я хотів би виразити вдячність суду за те, що він задовольнив клопотання прокуратури стосовно допиту свідків. Сьогодні ми чули свідка Геннадія Москаля, який сказав, що у діях Юрія Віталійовича (Луценка — ред.) немає складу злочину. Я вважаю, що його покази як свідка обвинувачення є дуже суттєвими. Стосовно допиту експерта (Галини Ільчук — експерт Київського науково-дослідного інституту судово-економічних експертиз, яка проводила три експертизи по справі Луценка — ред.)... Фактично сьогодні захист намагався і, з моєю точки зору, нам вдалося довести, що експерт робив висновки, які не відносяться до його компетенції. Тобто експерт зазначав висновки, які можуть бути виключно правовими і не можуть бути взагалі в економічній експертизі.

Вона визнала те, що надавала аналіз закону по відповідності певних дій і листів Кабінету міністрів вимогам закону України. Наприклад, про пенсійне забезпечення. Оскільки сьогодні ми працювали з нею лише по одній експертизі — це експертиза стосовно призначення пенсії Приступлюку (Леонід Приступлюк - водій екс-міністра — ред.), то ми ще не закінчили цей допит. Завтра ми будемо питати її і стосовно Дня міліції — є там збитки чи відсутні, і стосовно нарахування заробітної плати Леоніду Приступлюку — яким чином вона нарахувала різницю у заробітній платі", - сказав Фомін.

О 17.45 він звернувся до судді і попросив оголосити у засіданні перерву, оскільки до Галини Ільчук є ще питання по двох експертизах, а сьогодні за 4 години допитали лише по одній. Прокурори виступили проти цієї пропозиції і наполягали на продовженні засідання.

Луценко запропонував залишити прокурорів на робочому місці, а всіх інших — розпустити. Суддя Вовк оголосив перерву до 10 лютого 8.00 ранку.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Луценка: "Експерт надавала висновки по питаннях, які не входять до її компетенції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути