Ексклюзиви
пʼятниця, 24 квітня 2009 23:25

Яценюк знає, як повернути людям депозити

Яценюк знає, як повернути людям депозити
Екс-спікер Арсеній Яценюк впевнений, що люди зможуть отримати свої депозити, на які зараз накладений мораторій.

 "Я переконаний, що протягом трьох років можна провести реструктуризацію всіх банків, які потрапили у складне становище, - заявив Яценюк в ефірі програми "Свобода" на Інтері. - Всім людям можна буде виплатити депозити з тих комерційних банків, які сьогодні проблемні, але не тим шляхом, коли виплачували по Ощадбанку".

За словами Яценюка, сьогодні в Україні близько 20 банків, в яких не введені тимчасові адміністрації, мають проблеми з платоспроможністю. "Тому для нового Президента і нового Центробанку - це корито проблемних банків буде дуже широке", - сказав лідер Фронту змін.

Він зазначив, що врятувати банк можна  лише за умови, якщо  тимчасовий адміністратор не працює на акціонерів банку, а "працює на людей, які поклали свої депозити, і які отримали кредити".

Яценюк розповів, що у сучасній банківській системі діє схема виведення коштів з банків. Тобто деякі тимчасові адміністратори виконують замовлення акціонерів - банк отримує грошову підтримку з боку держави. Після чого акціонери виводять гроші з установи і банк  лишається ні з чим.

Такі схеми, за словами лідера Фронту змін, діяли і у 2004 році.

Яценюк навів статистику, за якою з листопада 2008 року з банківського сектору "втекло" 100 мільярдів гривень, з яких 70 млрд – це депозити фізичних осіб (тобто люди зняли свої депозити). Зараз, за словами Яценюка, в банківській системі залишилося ще 190 мільярдів "людських" грошей.

"Тому на нового Президента покладеться велика відповідальність у тій частині, чи здатен він разом з Центральним банком повернути кошти людям. І я вам скажу відповідально, що така програма може бути", - сказав Яценюк.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Яценюк знає, як повернути людям депозити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути