Ексклюзиви
четвер, 30 червня 2016 20:56

Яценюк заборонив лідерам США та ЄС скасовувати санкції проти Росії

Яценюк заборонив лідерам США та ЄС скасовувати санкції проти Росії

Санкції проти Росії не можна скасовувати, поки Україна не поверне контроль над Донецьком, Луганськом і Кримом.

Про це заявив лідер політичної партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час виступу в Атлантичній Раді в ході візиту до США, повідомляє прес-служба партії.

"Ми боремося не лише за наші кордони, нашу незалежність та нашу територію. Ми боремося за європейські кордони та кордони країн-членів НАТО. За мир та стабільність у всій Європі", - цитує Яценюка прес-служба.

Політик наголосив, що з боку Росії не виконуються умови перемир'я на сході України.

"Російські військові та російські бандити досі вбивають українських солдатів та місцевих жителів. Обстріли відбувають кожного дня. Вони не дозволяють ОБСЄ оглядати і контролювати низку ділянок. Росія не зробила нічого для імплементації Мінських домовленостей. Це пусті слова", - наголосив Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Brexit не вплине на санкції проти Росії - Білий дім

За його словами, президент РФ Володимир Путін хоче боротися з США та ЄС. Він хоче розділити Європейський Союз та єдність між США та ЄС. Йому не потрібний Донецьк, Луганськ і Крим – йому потрібна вся Україна.

"Але ми зупинили російські війська. Ми захистили нашу Батьківщину, розбудували нашу армію. І ми – єдина країна в Європі, яка бореться з добре оснащеною, озброєною до зубів російською армією. І нам потрібна підтримка", - підкреслив він.

"Ви не маєте права скасовувати санкції проти Росії, доки Росія повністю не виконає Мінські домовленості й доки Україна не поверне контроль над Донецьком, Луганськом і Кримом", - звернувся Яценюк до лідерів США та ЄС.

Раніше повідомлялось, у Німеччині готові ввести додаткові санкції проти РФ за її військову агресію в Україні в разі потреби.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк заборонив лідерам США та ЄС скасовувати санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути