пʼятниця, 15 червня 2012 10:21

Яценюк запевнив: "Янукович піде, а українська мова залишиться"

Яценюк запевнив: "Янукович піде, а українська мова залишиться"
Арсеній Яценюк пообіцяв скасувати всі закони цієї влади. Фото: intersvoboda.com

В опозиції є свій варіант вирішення мовного питання: там пропонують учням "знати англійську, як українську".

Про цю ініціативу в ефірі телеканалу ТВі сказав лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк.

Він розповів, що у програмі об'єднаної опозиції окрема увага надається питанню мови. Так зокрема, учні будуть вчити англійську мову на рівні з українською.

"Кожен український учень, який закінчує середню освіту, за нашою програмою опозиції пройде курс навчання за програмою: "Знай англійську, як українську". У такому форматі ми повинні вести дискусію. Нам потрібно зайнятися освітою", - зазначив Яценюк.

Щодо української та російської мови, політик підкреслив: "На Сході знають українську, не знають ті, які в силу віку, або в силу власного ледарства, або незрозумілих для мене принципів, просто не хочуть її вивчати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через самопіар опозиція "проспить" остаточне прийняття "мовного" закону - прогноз

"Щодо вищих навчальних закладів, то також у нашій програмі є блок дистанційного навчання для студентів вишів з кращими світовими вузами", - додав він.

Яценюк підкреслив: "Нам потрібно 226 голосів у новій Верховній Раді. Бо не тільки мовний закон існує, Янукович забагато наприймав законів. Забагато законів, які знищують Україну, які знищують соціальні стандарти, які забирають роботу і зарплату. Нам потрібно 226 голосів для того, щоб відновити справедливість. Які б вони закони не приймали — ми їх скасуємо. Ми змінимо Конституційний суд. У нашій програмі взагалі передбачено скасування КС як такого і передача всіх його функцій до Верховного суду".

"Янукович піде — українська мова залишиться і ми будемо розмовляти українською, англійською і, звичайно, російською", - наголосив політик.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк запевнив: "Янукович піде, а українська мова залишиться"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути