середа, 26 січня 2011 11:34

Яценюк виглядає перспективнішим, аніж Тимошенко – експерт

Яценюк виглядає перспективнішим, аніж Тимошенко – експерт

Заява Юлії Тимошенко про фінансування Партією регіонів "Фронту змін" та "За Україну!" можуть свідчити про загострення конкурентної боротьби в опозиційному середовищі. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"Рейтинги Тимошенко суттєво знизилися і не демонструють тенденцій до зростання. Юлія Володимирівна занепокоєна. Адже створення нового націонал-демократичного проекту, який був анонсований, буде означати, що БЮТ не зможе наростити свої електоральні кондиції", - зауважив він.

За словами політолога, ще не раз хтось із опозиціонерів буде заявляти про фінансування опонентів Партією регіонів. "У майбутньому між Тимошенко і Яценюком може бути ситуативна співпраця. Але якщо Яценюк відчув, що він може відігравати роль самодостатнього опозиційного лідера, то це дає йому підстави вести конкурентну боротьбу з Тимошенко", - зазначив Басараб.

"Юлія Тимошенко - певною мірою виснажений політик, який програв найважливішу президентську кампанію в своєму житті. У неї неоднозначні політичні перспективи. Хоча списувати її рано. Але повернути собі статус одноосібного і беззаперечного лідера опозиції буде дуже важко. Яценюк молодший, у нього менше негативного іміджевого баласту. Він стратегічно виглядає перспективнішим, аніж Тимошенко", - додав експерт.

Він засудив заходи Яценюка з приводу Дня Соборності, що відбулися у Києві на Контрактовій площі 22 січня. На думку політолога, Яценюк мав би бути разом  із іншими політиками на Софіївській площі.

Нагадаємо, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко натякнула, що Арсеній Яценюк та В'ячеслав Кириленко, які у День Соборності робили альтернативний мітинг на Контрактовій площі, є проектом Партії регіонів та отримують від них гроші.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк виглядає перспективнішим, аніж Тимошенко – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути