четвер, 24 грудня 2009 09:41

Яценюк: "Ратушняк так просто не втече. Я до нього дістануся"

Яценюк: "Ратушняк так просто не втече. Я до нього дістануся"
Міський голова Ужгороду Сергій Ратушняк відповість за розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Про це заявив кандидат на пост президента України Арсеній Яценюк, перебуваючи в Рівному.

Як повідомили в прес-службі кандидата на пост президента, зокрема, Яценюк відзначив: "Ратушняк так просто не втече. Повірте мені, я до нього дістануся. Він перестане бути кандидатом 17 січня і перейде в категорію підозрюваного. Рік, два, три - я до нього все одно дістануся. Нічого просто так не пройде, тому що справа не в Яценюку. Це справа авторитету держави. Такі (як Ратушняк) в Україні не представлятимуть органи влади".

За словами Яценюка, розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні серйозно шкодить іміджу України в світі. Він підкреслив, що антисемітську тему використовували як політичну технологію для зниження його рейтингу, але "справа не в Яценюку, справа - в авторитеті держави".

"Міністерство закордонних справ Ізраїлю виступило з протестом (з приводу реєстрації Ратушняка кандидатом в президенти). Колишній міністр закордонних справ Ізраїлю Ціпі Лівіні чітко звинуватила Тимошенко, заявивши про те, що Ратушняк - це (проект) Тимошенко і що вона у такий спосіб бореться із зростаючим рейтингом Яценюка.

"Зі мною боролася Тимошенко фактично з травня місяця..."

Конгрес США звернувся до Посольства США в Україні з приводу заяв цього діяча (Ратушняка). У Берліні недавно проходила конференція, на якій українському Послові просто не хотіли давати слова, тому що сказали: ви - антисемітська держава!" - відзначив Яценюк.

"Завдання було - щоб не сталося знизити рейтинг Яценюка, зокрема, за допомогою цієї антисемітської технології. Зі мною боролася Тимошенко фактично з травня місяця, навіть раніше. Вона вперше виступила в березні в ефірі "5 каналу" і сказала: "Яценюка фінансує Фірташ".

А далі пішло. Яценюк - це Ющенко-2, Яценюк - це американський проект. Потім - російський проект. Потім - взагалі світова масонська змова. Потім: Яценюк - єврей. І всі "її" радіостанції, всі газетки все це щодня давали", - додав політик.

"Моя позиція дуже жорстка в цьому питанні. Якби я або хтось з моїх родичів був євреєм, я б так само гордо заявив, що я єврей, як я гордо заявляю, що я - українець. Але за кожного єврея я боротимуся", - підкреслив Яценюк.

Також він відзначив, що, будучи Міністром закордонних справ, ініціював створення в структурі Служби безпеки України окремого підрозділу по боротьбі з ксенофобією, расизмом і антисемітизмом, і він був створений.

"Тому що починають з євреїв, а потім йдуть поляки, німці, австрійці, угорці, росіяни. Це все вже проходили", - підсумував Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: "Ратушняк так просто не втече. Я до нього дістануся"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути