четвер, 07 квітня 2011 15:27

Яценюк: При слові "реформа" хочеться тікати з України

Яценюк: При слові "реформа" хочеться тікати з України

Народний депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк розкритикував виступ президента Віктора Януковича у Верховній Раді.

"Я розочарований тим, що голова держави 30 хвилин розповідав загальні фрази: про корупцію, поліпшення інвестиційного клімату. Я очікував від нього, по-перше, висновків щодо року діяльності Уряду, по-друге, вольове рішення про відставку Кабміну. Єдине, що він сказав, що він не задоволений діяльністю уряду протягом року перебування при владі, тобто він не задоволений сам собою", - зазначив нардеп.

За словами Яценюка, реалізувати велику кількість реформ за короткий час неможливо.

"Для мене не зрозумілі їхні прагнення провести 24 реформи протягом 10 років перебування при владі. В кращому разі в такий термін можна провести одну - дві реформи, і це було б добре. Але в нас зараз при слові "реформа" хочеться тікати з України", - наголосив він.

Яценюк повідомив, що президент також не сказав про подолання інфляції.

"Він (Янукович. - ред.) не сказав, що робити з набраними кредитами та дефіцитом державного бюджету. По суті, це продовження політики Тимешенко та Азарова. Я вважаю, що головним для економіки є наявність конкуренції. Держава повинна боротися з монополіями. Наприклад, у нас на ринку нафтопродуктів продовжують себе нормально почувати монополісти. З цим потрібно боротися", - сказав "нунсівець".

"Я також не почув про план боротьби з безробіттям та про реальну боротьбу з корупцією. Президенту варто було б сказати: ми почали боротьбу з корупцією із себе. Однак цього не було зроблено. Щоб ви зрозуміли критичність економічної ситуації, наведу вам такі цифри: сукупний борг України - 117 млрд дол. США, кожен українець винен 2,5 тис. дол США. Президент нічого не сказав про чіткі цілі щодо інтеграції до ЄС. Нічого не було сказано про зону вільної торгівлі з ЄС. У нас сьогодні складається ситуація, коли ЄС може продавати нам все, а ми їм нічого. Таке моє враження щодо виступу президента", - підсумував Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: При слові "реформа" хочеться тікати з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути