середа, 16 вересня 2009 11:14

Яценюк обізвав Раду олігархічним кланом

Яценюк обізвав Раду олігархічним кланом

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк вважає, що нинішній склад Верховної Ради не здатний продовжувати роботу, оскільки перетворився на кланово-олігархічну структуру.

Таку думку він висловив у вівторок, 15 вересня, на зустрічі з жителями міста Яворів Львівській області, повідомляє прес-служба "Фронту змін" в середу.

Відповідаючи на питання, як він як президент планує співпрацювати з нинішнім парламентом, лідер "Фронту змін" відзначив, що не бачить можливості змусити працювати Верховну Раду в її нинішньому складі.

"Я не перший день у владі, але такого рівня цинізму, як в парламенті, ніде не бачив. Він там просто зашкалює. Тут у президента вихід один - діючий парламент неможливо змусити працювати, він не здатний", - сказав Яценюк.

Сьогодні парламент, за його словами, фактично перетворився в "кланово-олігархічну структуру" і адвокатську контору для олігархів.

"Є один керівник партії, який підбирає під себе чи то прізвища, чи то родичів, чи то помічників. Вони дуже хороші люди, але вони не повинні бути депутатами. Хай собі займаються своєю справою, хто що уміє: хто вміє робити масаж, хто хороший водій. Вони не можуть бути політиками", - підкреслив політик.

Єдиним виходом з такої ситуації, за його словами, будуть вибори за відкритими партійними списками, коли голосують за людину, а не за партію. "Це людина, яка представляє партію", - сказав він.

Разом з тим, Яценюк підкреслив, що не виступає проти великого бізнесу і обіцяє йому усіляку підтримку. "Бізнес повинен бути, адже бізнес - це національний капітал, це люди, які заробляють гроші. І найважливіше - це ті, хто повинен давати роботу. Це ті, хто повинні платити податки. Це ті, хто повинні утримувати соціальну інфраструктуру. На те він і бізнес", - сказав політик.

"І я особисто їх підтримуватиму. Виконуватиму всі їх вказівки. Потрібно їхати до Америки домовлятися - їдемо до Америки. Потрібно їхати до Росії - їдемо до Росії. Аби вони жили, торгували і працювали. Але як тільки вони почнуть займатися тим, чим займаються сьогодні - а сьогодні вони пачками скуповують народних депутатів, - тоді вони говоритимуть тільки з однією людиною - з Генеральним прокурором. По-іншому не буде", - підкреслив лідер "Фронту змін", повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк обізвав Раду олігархічним кланом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути