пʼятниця, 11 квітня 2008 13:57

Яценюк стурбований погрозами російського генерала

Яценюк стурбований погрозами російського генерала
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк просить уряд, Міноборони та МЗС надати належну реакцію на заяви російського начальника Генштабу ЗС РФ генерала армії Юрія Балуєвського.

Як відомо, останній заявив, що Росія буде вимушена для забезпечення своєї безпеки вжити заходи військового і іншого характеру в разі вступу в НАТО України та Грузії.

"Така заява є дещо іншим, ніж попередня політична і дипломатична риторика, яка не може не викликати стурбованість української сторони", - зазначив Яценюк.

З огляду на це спікер звернувся до міністра оборони з вимогою надати належну реакцію української сторони разом з МЗС з даного приводу.

"Я думаю, що це має бути звернення і до уряду України. Якщо раніше це була дипломатична риторика, то коли в дану риторику включаються військові, це питання не може не турбувати сьогодні нас як парламентарів", - заявив спікер.

На закиди із залу члена фракції Партії регіонів Олександра Єфремова про провокацію, Яценюк заявив:

"Провокацією є виступи проти Української держави. І такі провокації не пройдуть нікому. Будь-які виступи проти національної державності і суверенності не можуть залишитися поза межами контролю парламенту".

У свою чергу представник фракції БЮТ Микола Томенко заявив, що його фракція вважає за необхідне, щоб парламент відреагував на заяви російської сторони.

"Також повинен відреагувати уряд і президент на такі дії, коли вже не політики, а військові дозволяють собі нахабство говорити таким тоном з європейською країною, яка називається Україною", - додав він.

Крім того, виступив лідер фракції "НУ-НС" В"ячеслав Кириленко, який заявив: "Наша фракція стурбована тим повідомленням, що поширене офіційною державною інформаційною агенцією "Новости", а не якимись приватними каналами".

Процитувавши слова Балуєвського, Кириленко нагадав, що "першою була заява президента Путіна, яка не тільки не спростована, але підтверджена другою заявою міністра закордонних справ РФ Лаврова, і третя заява – керівника військового закладу".

"Таким чином ми маємо тенденцію - практично висунення територіальних претензій і погроз на адресу України з боку Російської Федерації", - наголосив депутат, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк стурбований погрозами російського генерала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути