пʼятниця, 29 травня 2009 15:21

Яценюк не хоче бачити флот Росії після 2017 року

Яценюк не хоче бачити флот Росії після 2017 року

На сьогодні не стоїть питання про продовження перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.

Про це заявив екс-спікер, народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна самооборона", лідер руху "Фронт Змін" Арсеній Яценюк.

"Немає жодної офіційної позиції Російської Федерації відносно переговорного процесу про перегляд базового договору тимчасового перебування Чорноморського флоту на території України", - сказав він журналістам у п"ятницю.

При цьому, посилаючись на договір, Яценюк підкреслив, що ніхто не має права переглядати українсько-російські домовленості і не може стояти питання як про дострокове виведення ЧФ, так і про односторонній перегляд розміру ставок оплати тимчасового перебування ЧФ на території України.

"Проти волі українського народу ми не можемо йти. Тимчасове - означає термін початку і термін закінчення. Цей термін передбачений - 2017 рік. Тому на порядку денному сьогодні питання про продовження перебування Чорноморського флоту не стоїть", - сказав він.

При цьому, кажучи в цілому про питання національної безпеки країни, зокрема про можливий вступ України в НАТО, Яценюк відзначив, що "Україна - суверенна держава. Ми самостійно ухвалюватимемо всі рішення, у тому числі і ті, які стосуються питань національної безпеки".

Кажучи про українсько-російські взаємини, Яценюк відзначив необхідність формування нового порядку денного в двосторонніх відносинах.

"Формування нового порядку денного, формування спільного інтересу і максимальне уникнення зайвих політичних декларацій і політичної риторики, а робота виключно на результат - сказав, домовилися, зробили і показали результат", - додав він.

Лідер "Фронту Змін" додав, що за 17 років незалежності у відносинах України і Росії не було жодного системного проекту.

"Ми нічого не реалізували, при цьому всьому у нас була величезна кількість спільних органів та інститутів, таких як СНД. І тут я можу лише приєднатися до думки Володимира Путіна, коли він сказав у 2006 році, що СНД себе вичерпало", - сказав він.

За матеріалами: Інтерфакс, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Яценюк не хоче бачити флот Росії після 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути