Ексклюзиви
субота, 25 квітня 2009 00:28

Яценюк не гратиме на боці Тимошенко під час президентських виборів

Яценюк не гратиме на боці Тимошенко під час президентських виборів
Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк категорично заявив, що не вестиме переговорів про посади з  учасниками президентських перегонів і не буде "грати" на боці одного з них. Про це він сказав в ефірі програмі "Свобода" на Інтері.

Раніше у команді прем"єра говорили про те, що нібито Тимошенко готова домовлятися з Яценюком, щоб не допустити перемоги Віктора Януковича на майбутніх президентських виборах.

Я не буду розмінюватися ні на які посади, ні на які конфети

"Ні з ким не домовлявся і не домовляюсь. І не буду розмінюватися ні на які посади,  ні на які конфети і на все інше, що пропонується, - сказав Яценюк. -  Зустрінемося на прямих президентських дебатах і розкажемо, хто краще зробить майбутнє України. І тоді люди визначаться, а не в парламенті як пропонують".

Таким чином він виступив проти ідеї Тимошенко обирати Президента в Раді.

Тим, хто у студії підтримав таку модель обрання глави держави Яценюк пояснив: "Це збирається п"ять олігархів, які контролюють український парламент і приймають рішення, хто сьогодні у нас зранку президент. Ми такого Президента хочемо?  Це ту країну ми будуємо? Ми знову вертаємося до цієї кланової моделі. Це неможливо і це не відбудеться".

Він ще раз повторив, що не вестиме "ні з ким ніяких домовленостей".

"Кожен піде на пряму президентську кампанію і люди виберуть. Вони визначаться , хто забезпечить розвиток держави", – сказав Яценюк.


Нагадаємо, що прем"єрка Тимошенко виступає за зміни в тій частині Конституції, яка стосується обрання Президента. Прем"єрка хоче, щоб главу держави обирали в Раді, а не всенародно. Ходять чутки, що БЮТ і ПР таємно домовляються про внесення таких змін.

Про таке "силове перехоплення влади" неодноразово заявляв спікер ВР Володимир Литвин.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Яценюк не гратиме на боці Тимошенко під час президентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути