четвер, 02 травня 2013 08:59

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Яценюк має кілька варіантів звільнення Тимошенко

Яценюк має кілька варіантів звільнення Тимошенко
Фото: novostiukrainy.ru

Українська опозиція має кілька варіантів звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Він навів кілька пунктів можливого плану дій опозиції.

"Можна було б сподіватися, що Віктор Янукович візьме по-людськи правильне рішення ... Але поки що ми не бачимо цих кроків ... проте це залишається можливістю", - зазначив глава фракції.

Також Арсеній Яценюк зазначив, що "друга можливість це прийняти рішення, щоб надати можливість Юлії Володимирівні отримати лікування за межами України". "Адже та операція, в якій вона потребує, дуже специфічна і поки що вона в Україні не може бути зроблена", - сказав він, не уточнивши при цьому, про який саме операції йдеться.

Ще один шлях, за його словами, - прийняття у Верховній Раді закону щодо декриміналізації статей № 364 і № 365, за якими була засуджена Тимошенко. Четвертий шлях - це прийняття закону про амністію, "який не передбачає необхідності для Юлії Володимирівни писати будь-які листи і які-небудь прохання (про помилування)". Цей закон, на думку опозиціонера, повинен не просто звільнити екс-прем'єра, "але і дати їй право участі у політичній діяльності в Україні".

"Всі ці варіанти вирішення проблеми на столі. Є одна тільки проблема - політична воля персонально президента. Йому треба навчитися виправляти свої злочинні помилки", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк має кілька варіантів звільнення Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути